Giuliani: Nisem vesel, a morda bom že jutri boljše volje

Odbojka 15. Jun 202122:56 > 16. Jun 2021 10:40
Alberto Giuliani je ponosen na svoje fante. Foto: FIVB

Slovenski odbojkarji so igrišče Sejmiščne dvorane v Riminiju v Italiji še tretjič zapustili kot poraženci. Kljub borbeni predstavi so bili v desetem krogu od njih po petih nizih boljši Brazilci.

“Nisem vesel, saj smo izgubili. Zadovoljen sem kvečjemu, ker smo dobro pritiskali na Brazilce, ki so ena najboljših ekip na svetu. Morda bom že jutri boljše volje,“ je po tekmi dejal selektor Slovenije Alberto Giuliani.

Bolj optimističen je bil osrednji bloker Alen Pajenk, zadovoljen, da je Slovenija osvojila vsaj točko. “Mislim, da smo lahko zelo veseli, čeprav smo tekmo izgubili. A osvojili smo eno točko, ki je lahko na koncu zelo pomembna. Nekako smo se menjali v ritmu in nizih. V petem je bilo do rezultata 11:11 še vse odprto in v zraku, a na koncu jih je kakovost posameznikov pripeljala do zmage.“

Alen Pajenk po tekmi:

Kapetanu Tinetu Urnautu pa je bilo žal predvsem zaradi tega, ker je s soigralci proti favoriziranemu nasprotniku že vodil z 2:1 v nizih, a v isti sapi pohvalil svojo ekipo za dobro predstavo.

“Zagotovo je to velika škoda. Imeli smo lepo priložnost, ki pa je nismo znali izkoristiti. Mogoče še pred petim nizom. V petem nizu so naredili dva vrhunska servisa in en odličen blok. To je dovolj, da se spremeni potek obračuna. Dobro smo igrali, žal mi je drugega in četrtega niza. Morda bi lahko bolje ostali v igri. A igrali so na zelo visoki ravni. Žal nismo zmagali, a po drugi strani smo na trenutke odigrali zelo dobro,“ je sklenil sprejemalec.

Tine Urnaut po tekmi:

Komentari

Vaš komentar