Giuliani presenetljivo zapušča Olympiacos, Pirejčani že našli zamenjavo

Odbojka 29. Maj 202312:18 0 komentarjev
foto: Guliverimage

Olympiacos bo v novo sezono vstopil z novim trenerjem. Nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani leto pred iztekom pogodbe zapušča Pirej in odhaja v Bolgarijo.

Alberto Giuliani po uspešni sezoni, ko je tudi z veliko slovensko pomočjo, za Olympiacos igrata tudi Alen Pajenk in Tonček Štern, Atenčane popeljal do dvojne krone. Slavili so v pokalu Challenge in osvojili grški državni naslov, a nekdanji slovenski selektor v prihodnji sezoni ne bo sedel na klopi grškega velikana, saj je sprejel bogato ponudbo iz Bolgarije.

Sedel bo na klop Hebarja, ki je v pretekli sezoni presenetljivo ostal brez bolgarske krone, po dveh letih ga je z vrha zrinil Burgas, pri katerem je blestel tudi nekdanji član Maribora, Calcita in ACH Volleyja Matej Mihajlović.

Pri Olympiacosu so hitro našli njegovo zamenjavo. V Pirej prihaja priznani argentinski strokovnjak Daniel Castellani. Selektor ženske argentinske izbrane vrste je v preteklih dveh sezonah sedel na klopi Fenerbahčeja. Pred tem je vodil tudi Perugio, Zakso, bil pa je tudi poljski in finski selektor.