Goriške strele prehitele Šempeter

Odbojka 7. Feb 202421:43 0 komentarjev
GEN-I Volley
Foto: GEN-I Volley

V 7. krogu drugega dela Sportklub lige za dekleta je kamniški Calcit brez težav prišel še do 21. zmage v sezoni, Nova KBM Branik je brez izgubljenega niza ugnala Koper, v obračunu za tretje mesto na lestvici pa je vse boljši GEN-I Volley s 3:1 v nizih premagal Sip Šempeter.

Pred tokratnim obračunom sta ekipi odigrali tri medsebojna srečanja, dvakrat so zmagale Šempetranke, enkrat doma in enkrat v gosteh, Novogoričanke pa so bile enkrat uspešnejše v Savinjski dolini. A varovanke Vasje Samca Lipicerja so v zadnjem času pokazale rast forme in so bile prepričane, da bodo tekmo dobile.

Samozavestno so jo tudi začele, povedle s 5:1, gostje pa razlike do konca niso zmanjšale na več kot tri točke. Podobna zgodba se je napovedovala tudi pri izidu 11:7 v drugem nizu, a njegov srednji del je vendarle pripadel gostjam, ki so celo prišle do vodstva. Na 19. točki sta bili ekipi izenačeni, nato pa je dve zaporedni točki, drugo z blokom, dosegla Žana Zdovc Sporer, ki se vse bolj kaže kot pomembna okrepitev v drugem delu prvenstva. Svoje je dodala še Polona Frelih, treh točk zaostanka pa Savinjčanke niso nadoknadile.

So pa svoje trenutke dočakale v tretjem nizu, ki so ga gladko dobile, in na začetku četrtega. A to je bilo prekratko obdobje, da bi prišle do preobrata, še posebej, ker je bila pri Novogoričankah razpoložena Žana Godec, s 26 točkami najučinkovitejša igralka tekme.

Sportklub 1A. DOL, ženske, drugi del, 7. krog:

Modra skupina:

GEN-I Volley – SIP Šempeter 3:1 (17, 22, -16, 18)
Luka Koper – Nova KBM Branik 0:3 (-19, -15,
Calcit Volley – Ankaran 3:0 (21, 14, 18)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!