Jan Kozamernik naredil pomemben korak v svojem življenju

Odbojka 8. Avg 20229:58 > 14:04 0 komentarjev
Jan Kozamernik
Foto: SK

V prostem koncu tedna, ki ga je slovenski selektor Mark Lebedew namenil odbojkarjem, je Jan Kozamernik izkoristil za pomemben korak v svojem življenju in se poročil s svojo dolgoletno partnerico Urško.

Po napornih pripravah so slovenski reprezentanti dobili prost konec tedna, ki so ga preživeli s svojimi družinami, v soboto pa se udeležili tudi poroke blokerja Jana Kozamernika.

Na sanjski poroki so si dali duška, a že dan kasneje so ponovno zavihali rokave in se ponovno povsem osredotočili na priprave na najbolj pomemben odbojkarski dogodek, ki je bil kadarkoli na slovenskih tleh.

Kozamernikovo poroko objavili tudi na svetovni federaciji FIVB:

Vse več pozitivnega pričakovanja

“Turnir se bliža, tudi v ekipi se čuti vse več pozitivnega pričakovanja. Vsi si želimo čim boljšega rezultata, da se pokažemo pred domačo publiko v najboljši luči in ponovno zatresemo Slovenijo,” nam je na medijskem druženju povedal Kozamernik.

Naredili so velik korak naprej

Tako kot nam je že pred dnevi potrdil mladi Rok Možič, je tudi odlični bloker mnenja, da so treningi zdaj na mnogo višjem nivoju, kar je le dokaz, kakšna razlika je, če so na kupu vsi najboljši.

Foto: SK

“Res se pozna, da smo zdaj v polni postavi. V tem tednu in pol, ko smo res na polno trenirali, smo naredili velik korak naprej. Na treningu je boj, ne odneha se do zadnje točke in se bori kot na tekmah. Forma se dviguje, a prostora za napredek je še veliko. Moramo najti tisto konstantnost v igri, ki smo jo imeli v preteklosti in ekipni duh, ki ga bomo skupaj z navijači skušali spraviti v višave. Energija je res prava, imam odličen občutek,” ne skriva optimizma steber slovenske obrambe.

Trenira se v Črnučah, Stožice še niso nared

Treningi slovenske reprezentance ne potekajo v Stožicah, kjer bo svetovno prvenstvo, ampak v Črnučah. “Žal je tako, v Stožicah se menja parket, tako da kaj dosti za izbirati nimamo. A Stožice poznamo do potankosti, časa za privajanje ne bomo potrebovali. Menim, da se bomo že po prvem treningu v Stožicah počutili kot doma, nato pa bo to postala naša dnevna soba,” se prednosti domačega terena veseli slovenski bloker.

Foto: Aleš Oblak

Trenutno nasprotniki niso pomembni

Slovenci se bodo v skupinskem delu pomerili s Kamerunom, izjemno Francijo, ki je dobila Ligo narodov, in Nemčijo. Čeprav je do prvenstva še manj kot 20 dni, si z nasprotniki za zdaj še ne belijo glave.

“Fokus je zgolj in samo na nas. Iščemo idealno postavo, idealno igro, vsak dan je poudarek na temu. Vsak dan preizkušamo nove taktične zamisli, tehnično skušamo biti čim boljši. Tako bo tudi v prihodnjih dneh, na nasprotnike pa se bomo začeli pripravljali nekaj dni pred turnirjem. Trenutno smo veliko bolj pomembni mi kot nasprotniki,” poudarja Kozamernik.

Foto: Aleš Fevžer

“Vsi sanjamo, a …”

Tako on kot vsi se želijo, da se ponovi pravljica iz leta 2019, ko so Stožice pokale po šivih, ko je bil dvorana premajhna za vse, ki so želeli pozdraviti slovenske reprezentante. “Vsi si želimo, da se to ponovi, a veliko je na nas. Če bomo kazali dobre predstave, bodo to znali ceniti tudi navijači. Če sem pošten drugega niti ne pričakujem,” doda.

Najprej preseči 12. mesto

O ciljih Slovencev ni želel govoriti. Najprej bo cilj preseči rezultat z zadnjega svetovnega prvenstva, ko je slovenska četa, ki jo je vodil Slobodan Kovač, zasedla 12. mesto: “Vsi sanjamo, a moramo začeti tam, kjer smo končali na zadnjem svetovnem prvenstvu. Najprej moramo to preseči, potem pa bomo gledali naprej. Stožice so naša trdnjava, vse tekme, ki bodo v njej bo treba pokazat, česa smo sposobni. Navijači si to zaslužijo.”

Prodanih že več kot pet tisoč vstopnic

Na začetek svetovnega prvenstva se zavzeto pripravljajo tudi na Odbojkarski zvezi Slovenije. Pretekli vikend so uspešno izpeljali turnir prenovljene svetovne serije v odbojki na mivki, ki je bil z nabito polnimi tribunami lep uvod v vrhunec letošnje sezone.

Promocijski dogodek na Ljubljanici:

Naslednji dogodek v sklopu svetovnega prvenstva, za katerega je bilo že minuli teden prodanih več kot 5000 vstopnic, bo promocijski turnir v odbojki na vodi na Ljubljanici.

Odvijal se bo v ponedeljek, 16. avgusta, na njem pa bomo lahko spremljali tudi nastope nekaterih reprezentantov s širšega spiska.