Novopečeni šofer čuti spremembe: Tudi provokacij ne manjka

Odbojka 5. Avg 202218:00 0 komentarjev
Foto: SK

Tudi slovenski odbojkarski biser Rok Možič že odšteva dni do začetka svetovnega prvenstva v Sloveniji, ki se hitro približuje. Slovenci ga bodo v Stožicah odprli 26. avgusta proti Kamerunu.

Po Ligi narodov je sledilo nekaj dni počitka, zdaj pa so slovenski reprezentanti spet pljunili v roke in se zakopali v roko. Vedo, da je le to tisto, kar jih lahko popelje do zastavljenih ciljev.

“Tako kot vsake priprave so tudi te zelo naporne, a uživamo, imamo se ‘fajn’, vzdušje je odlično. Zdi se mi, da se trenira veliko več kot pred Ligo narodov. Vse skupaj smo vzeli zelo resno, zato verjamem, da bomo do začetka res optimalno pripravljeni,” poudari mladi 20-letni slovenski sprejemalec, ki je pred dnevi prejel tudi prestižno nagrado za najučinkovitejšega igralca italijanskega prvenstva.

Vedo, kaj morajo narediti

Čuti se, da so zdaj na kupu res vsi najboljši. Pred tem je v tem poletju v reprezentanci priložnost dobilo tudi veliko mladih. “Svoje so naredila tudi dolga potovanja, časa za trening vmes ni bilo, zdaj pa smo res tukaj vsi najboljši, vemo, kaj moramo narediti, vse je podrejeno le enemu cilju,” je jasen Možič.

Foto: Aleš Fevžer

Sam poudarja, da še ni tiste pozitivne treme, a prvenstvo se začne že čez tri tedne: “Počasi bo rasla napetost. Vse bolj bo pritiskala tudi javnost in kmalu, bo vsem jasno, da je pred nami nekaj velikega.”

Vsak trening kot tekma

Z nasprotniki, ki jih čakajo v skupinskem delu svetovnega prvenstva, ki ga bo ob Sloveniji gostila tudi Poljska, si za zdaj še ne belijo glavo. Osredotočeni so le nase, na svoje delo, na svoje pomanjkljivosti, priznal pa je, da je vsak trening kot tekma ter da se pri treningu šest na šest ne popušča niti za centimeter.

“Lahko potrdim, da je tako. Vsak želi pokazati selektorju, kaj zna, ne manjka tudi provokacij, a to je del treninga. Verjamem, da en drugega ženemo, da smo vse boljši. Vse gre po načrtih, da začetek spektakla v Stožicah res pričakamo maksimalno pripravljeni,” pove mladi zvezdnik Verone.

Foto: Facebook Roka Možoča

Po novem tudi z vozniškim dovoljenjem

Mariborčan bo svetovno prvenstvo pričakal tudi kot novopečeni šofer. Pred dnevi je opravil vozniški izpit, ki ga je toliko časa napovedoval. “Res je, takoj po prihodu iz Italije sem začel z vožnjami. Poznal sem inštruktorja, zelo so mi šli na roke in prilagodili termine. Na koncu mi je uspelo in zdaj sem končno samostojen,” ponosno pove in doda, da je glavno vožnjo kljub neugodni uri, ob 6. uri zjutraj, naredil v prvem poskusu.

Seznam slovenske reprezentance (14):

Podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret

Korektorja: Tonček Štern, Mitja Gasparini

Blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar

Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern, Jan Klobučar

Prosti igralec: Jani Kovačič

Spored slovenskih tekem v skupinskem delu SP – Stožice:

Petek, 26. avgust:

20.30 Slovenija – Kamerun

Nedelja, 28. avgust:

20.30 Francija – Slovenija

Torek, 30. avgust:

20.30 Slovenija – Nemčija