Kamničanke v Beogradu brez presenečenja

Odbojka 8. Nov 202212:45 > 22:12 0 komentarjev
Foto: CEV

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj proti Crveni zvezdi izgubile, Beograjčanke so bile znova boljše s 3:1 (-15, 22, -14, -21).

Slovenske prvakinje so v prvem krogu po zlatem nizu izločile zagrebško Mladost, v drugem krogu pa jih je čakala zahtevnejša naloga, pomerile so se s predstavnikom države, ki je svetovni prvak v tem športu.

Na prvi tekmi so Kamničanke delale preveč napak in kljub solidni predstavi izgubile, za morebiten skupen uspeh pa bi morale danes v Voždovcu zmagati oziroma izsiliti zlati niz za skupno zmago. Na koncu so po borbeni predstavi doživele nov poraz. Po slabšem uvodnem nizu so drugega dobile, a nato bile brez pravih možnosti v tretjem. Vodstvo domačih z 2:1 pa je že pomenilo, da Kamničanke nimajo več možnosti za skupni uspeh.

Rozman: Ni razloga za slabo voljo

“Crvena zvezda nas je zasluženo premagala tudi v drugi tekmi in se uvrstila v ligo prvakinj. Mi bomo žal morali iskati priložnost v tretjem krogu. Danes nismo uspeli najti odgovora na njihovo dobro igro na servisu. Mislim, da so bile za razred boljše v igri servis-sprejem in potem je zelo težko proti ekipi, ki dobro igra v bloku, zaključevati napade. Na izdelane akcije je bila njihova blok obramba na pravem mestu in več kot osvojiti drugi niz nam danes ni uspelo. Ni pa razloga za slabo voljo. Treba je nadaljevati s treningi ter se, kar se da kvalitetno in dobro pripraviti na naslednjega nasprotnika. Upam, da nam bo v tretje uspelo,” je po tekmi povedal Calcit Volley Gregor Rozman.

Foto: CEV

Crvena zvezda si je zagotovila igranje v ligi prvakinj, njihove tekmice v skupini C bodo odbojkarice turškega Vakifbanka, italijanske Novarre in nemškega Potsdama.

Kljub porazu proti Zvezdi sanj Kamničank o ligi prvakinj še ni konec. V skupinski del bi se lahko uvrstile v dvoboju s poraženo ekipo drugega para drugega kroga kvalifikacij. V njem je po prvi tekmi v boljšem položaju Vasas iz Budimpešte, ki je v gosteh premagal Tenerife s 3:0.

Foto: CEV

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 2. krog (povratna tekma):

Torek, 8. november:
Crvena zvezda – Calcit Volley 3:1 (-15, 22, -14, -21) /3:1/

//izid prve tekme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!