Giani ustavil pohod Slovenije

Odbojka 5. Jun 202114:15 > 06. Jun 2021 11:15
Andrea Giani je bil zmage nad svojimi nekdanjimi igralci neizmerno vesel. Foto: FIVB

Slovenski zmagoviti niz v ligi narodov je končan. Po štirih zaporednih zmagah (Italija, Poljska, Nizozemska, Argentina) je sledil poraz proti Nemčiji, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani. Slovenci so sicer dobili prvi niz, nato pa popustili na servisu in razpoloženim Nemcem dovolili, da pridejo do preobrata (3:1).

Nemci so nekoliko bolj vstopili v tekmo in povedli s 7:5 in 8:6. Slovenci so jih ujeli na 10. točki, nato pa si s serijo 4:0 priigrali lepo prednost. Pri vodstvu Slovencev s 18:13, so Nemci zapretili s tremi zaporednimi točkami (18:16), a strah je bil odveč. Gianijeva četa je do konca niza dosegla le še tri točke in prvi niz je gladko pripadel slovenskim odbojkarjem (25:19).

Tudi drugi niz so bolje odprli Nemci, ki pa so za razliko o prvega držali prednost. Giuliani je poskušal z menjavo korektorske-podajalske zamenjave, a Šket in Pernuš nista spremenila poteka srečanja. Nemci so povedli že z 16:11, ko sta se v igro vrnila Ropret in Gasparini. Nemci so po asu povedli že z 19:12, zato italijanski strokovnjak na klopi Slovenije Čebulja zamenjal z Žigo Šternom, ki je malce prebudil soigralce, a do velikega preobrata ni prišlo. Nemci so izenačili na 1:1 (25:20).

Slovenija: T. Štern 13, Pajenk 5, Pernuš, Kozamernik 1, Šket, Gasparini 7, Štalekar 2, Ž. Štern 2, Klobučar, Kovačič, Ropret 3, Urnaut 12, Čebulj 8, Možič 4.

Nemčija: Fromm 20, Schott 11, Reichert, Sossenheimer 5, Böhme, Zenger, Baxpöhler, Burggräf, Zimmermann 2, Krage 3, Röhrs, Weber 12, Krick 10, Maase.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Nemčija (foto: FIVB):

Foto: FIVB
Foto: FIVB
Slovenska odbojkarska reprezentanca Slovenska odbojkarska reprezentanca
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Slovenski odbojkarji so morali priznati premoč Nemčiji. Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Andrea Giani je bil zmage nad svojimi nekdanjimi igralci neizmerno vesel. Foto: FIVB
Foto: FIVB

Vrag je odnesel šalo. Giuliani je tretji niz začel s prvokategorniki. V igrišče je vrnil Kozamernika, Gasparinija pa je zamenjal Tonček Štern, a razigrani Nemci se niso pustili motiti in si hitro spet nabrali prednost. Slovenci so Gianija in izbrance ujeli na 15. točki, nato pa so Nemci spet stopili na plin in s serijo točk prišli do drugega niza s 25:21.

Nemci so prišli do tretje zmage, Slovenci ostajajo pri 4. Foto: FIVB

Slaba igra Slovenije, ki ni imela svojega dne, se je nadaljevala tudi v četrtem nizu. Nemci so hitro povedli s 4:1, ko je prednost narasla na šest (10:4), je bilo vsega konec. Nemcem je uspevalo vse, Slovenci pa so se mučili v vseh prvinah in bili na koncu prekratki za novo zmago. Nemci so prišli do tretje zmage, Slovenci pa so zabeležili drugi poraz.

Pri Slovencih je bil najbolj razpoložen Tonček Štern, ki je končal tekmo s 13 točkami, kapetan Tine Urnaut jih je dodal 12. Pri Nemcih je 20 točk dosegel Christian Froom, Linus Weber pa 12.

Slab dan Slovenije, odličen Nemčije: “Mučili smo se”

“Za nami ni najboljša predstava. Tekmo smo sicer še odprli tako, kot smo si želeli, nato pa … Nismo se držali našega načrta. V protinapadu smo bili premalo odločni in agresivni, Nemci pa so nato začutili svojo priložnost. Odlično so se branili in bili za razliko od nas pogumnejši. Kot sem rekel, naša slaba tekma, njihova dobra in rezultat je kakršen je. Moramo se navaditi, da bo tekmovanje še dolgo in da bodo prišle tudi tekme,” je po porazu dejal podajalec Gregor Ropret.

V prvem nizu so se še uspeli vrniti, nato pa pa ne več. Foto: FIVB

“Ves čas smo lovili Nemce. Ves čas smo se mučili, igra ni stekla kot na prejšnjih tekmah. Na drugi strani pa razpoložen tekmec, ki se je na koncu zasluženo veselil zmage. Dali smo vse od sebe, poskušali smo se vrniti, da danes je bila ta naša igra premalo. Točke gredo v žep Nemcem,” pa je Ropreta dopolnil še Jani Kovačič.

Še devet tekem, nadaljevanje v sredo

Pred Slovenijo so zdaj trije dnevi zasluženega počitka, v sredo pa se začenja nov trojček tekem – čakajo jo obračuni s Kanado, Francijo in Rusijo. Do konca rednega dela vse reprezentance čaka še devet tekem, najboljše štiri se uvrstijo v polfinale.

Liga narodov, 6. krog:

Sobota, 5. junij:
Slovenija : Nemčija 1:3 (19, -20, -21, -20)

Nizozemska : Argentina 0:3 (-19, -20, -23)

Francija : Japonska 3:2 (-21, 22, -24, 21, 11)

Brazilija : Srbija 3:1 (-23, 23, 15, 22)

Rusija : Poljska 1:3 (21, -19, -19, -14)

ZDA : Avstralija 3:0 (23, 20, 17)

Bolgarija : Iran 0:3 (-20, -31, -22)

Kanada : Italija 2:3 (-19, -21, 21, 26, -11)

Lestvica:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar