Kapetan pokazal, kako zelo pomemben je za reprezentanco

Odbojka 23. Jun 202217:16 > 17:22 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je po nenadejanem porazu proti Nizozemski stresla jezo nad Argentino. Bronasta reprezentanca z olimpijskih iger iz Tokia, ki resda ne igra v polni postavi, ni imela prav nobenih možnosti. Izkoristila je slabe slovenske minute v drugem nizu, a to je bilo tudi vse, kar so pokazali Južnoameričani, drugače pa so bili Slovenci tisti, ki so narekovali ritem in se na koncu zasluženo razveselili lepe zmage.

“Prišli smo do lepe zmage. Že pred tekmo se je čutila določena napetost in vznemirjenje. Naš pristop je bil drugačen, osredotočenost je bila višjem nivoju,” je po zelo pomembni zmagi nad Argentino povedal Mark Lebedew.

“V drugem nizu smo zapravili vodstvo, lahko bi se tekma obrnila, a fantje so ostali mirni in v tretjem in četrtem nizu pokazali, kdo je boljši,” je še povedal slovenski selektor.

Selektor Mark Lebedew:

Urnaut prebudil soigralce

Lebedew je končno lahko računal na kapetana Tineta Urnauta, ki je hitro pokazal, kako zelo pomemben je za slovensko izbrano vrsto. Ne samo, da je dvignil soigralce, z 19 točkami je bil celo najučinkovitejši igralec pri Sloveniji.

“Ta zmaga je zelo lepa popotnica za naprej. Tako, kot smo odigrali tekmo, je bilo naravnost super. Odlično vzdušje v ekipi, motivacija na najvišjem nivoju, … Vse je bilo, kot mora biti. Prišli smo do osnove, na kateri moramo graditi najprej,” je ekipo pohvalil tudi kapetan.

Kapetan Tine Urnaut:

Košenina dostojno zamenjal Kovačiča

Na mestu prostega igralca je obolelega Janija Kovačiča spet nadomeščal Alan Košenina, ki je svojo nalogo opravil zelo dobro. “Videlo se je, da smo se na Argentino res dobro pripravili. Če odštejemo končnico drugega niza, smo imeli celotno tekmo vse pod nadzorom. Od prve do zadnje točke sem verjel v našo zmago. Lepo je bilo odigrati še eno tekmo reprezentanco, mislim, da sem se dobro odrezal,” pa je svoje misli strnil še Košenina.

Libero Alan Košenina:

Po dnevu počitka dve težki tekmi

Turnirja še ni konec. Pred Slovenijo je dan počitka, nato pa bo v dveh dneh odigrala dve tekmi – morda celo najtežji do zdaj. Težji tudi tistih proti ZDA in Braziliji, saj ti reprezentanci na prvem turnirju nista igrali v tako močni postavi, kot igrata zdaj. Moč Toreyja DeFalca so občutili Srbi, pri Brazilcih pa sta se ekipi priključila zvezdnika Ricardo Lucarelli in Yoandy Leal.

Foto: FIVB

V soboto jo naprej čaka močna Italija, ki blesti v letošnji VNL, v njeni ekipi so praktično vsi najboljši, za konec pa se bodo Slovenci v nedeljo udarili še s hitrimi Japonci, ki so do zdaj izgubili le eno tekmo.

Veseli novica, da bosta v soboto skoraj zagotovo selektorju na voljo tudi Tonček Štern in Jani Kovačič, ki se jima izteče petdnevna karantena.

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Argentino:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!