Ni šlo: svetovni prvaki premočni za Slovence

Odbojka 26. Jun 202116:55 > 18:14
Poljaki so bili v polfinalu premočni za Slovence, ki se bodo jutri pomerili za tretje mesto. Foto: FIVB

Slovenski odbojkarji so v drugem polfinalu lige narodov v Riminiju z 0:3 v nizih klonili proti Poljakom in ostali brez finala. V nedeljo se bodo ob 11.30 v tekmi za končno tretje mesto udarili s Francijo, Poljaki pa se bodo za naslov ob 15. uri udarili z Brazilci.

Poljska : Slovenija 3:0 (22, 21, 23)

Poljska: Nowakowski 7, Kaczmarek, Kurek 17, Leon 13, Wojtaszek, Drzyzga 6, Lomacz, Kubiak 6, Sliwka 1, Kochanowski 2, Semeniuk, Zatorski, Bieniek 5, Fornal.

Slovenija: T. Štern 12, Pajenk 9, Kozamernik 3, Šket, Gasparini, Vinčić 2, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 13, Čebulj 10, Možič.

Slovenci so se Poljakov lotili s preizkušeni postavi – Čebulj, Urnaut, Kozamernik, Pajenk, Ropret, T. Štern in Kovačič – in začeli tako, kot so si lahko slovenski navijači le želeli. Poljaki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 8:7, a na Slovenci niso popuščali in z odlično igro do 16 točke povedli za dve  (16:14).

Začetna postava Slovenije:
Podajalec: Ropret
Sprejemalca: Urnaut, Čebulj
Blokerja: Kozamernik, Pajenk
Korektor: T. Štern
Libero: Kovačič

Vodili so tudi z 19:17, nato pa je sledil slovenski mrk, Poljaki pa so dosegli štiri zaporedne točke in povedli z 21:19. Tudi v zaključku niza so se nadaljevala lastne napake v napadu, Poljaki pa so prvi niz dobili s 25:22.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Poljsko:

Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Foto: FIVB
Poljaki so bili v polfinalu premočni za Slovence, ki se bodo jutri pomerili za tretje mesto. Foto: FIVB
Foto: FIVB

Izgubljen prvi niz ni zmedel slovenskih vrst. Kot že večkrat na tem turnirju so strnili vrste in v drugi niz vstopili kot prerojeni. Po asu Tončka Šterna so na prvi tehnični odmor s prednostjo 8:4. Prednost je bila lepa, a svetovni prvaki so izjemno sestavljali blok, močno napadali in že pri deveti točki ujeli slovenske odbojkarje.

Zadnja točka na tekmi in veselje Poljakov:

Po porazu s Poljaki:

Na drugem tehničnem odmoru so imeli Poljaki dve točki prednosti (16:14). Ko sta Bienek in Kurek v bloku ujela še Urnauta in ko je as zadel podajalec Drzyzga so Poljaki pobegnili na neulovljivih 20:16. Prednost so pričakovano zadržali do konca in povedli z 2:0 v nizih (25:21).

Pred začetkom tretjega niza so Slovenci vedeli, da lovijo zadnji vlak. Povedli so s 5:2, a tako kot v prvih dveh nizih niso znali zadržati prednost in že pri prvem tehničnem odmoru zaostajali za točko (7:8). Slovenci so bili poravnani s Poljaki le še 13. točki, nato pa so svetovni prvaki pobegnili in presenetljivo gladko odpravili slovenske odbojkarje, ki danes niso bili pravi.

Turnirja za Slovence še ni konec. V nedeljo jih ob 11.30 čaka še obračun za tretje mesto. Nasprotnik bo Francija.

Brazilci prvi finalisti

V prvem polfinalu so se pomerili odbojkarji Brazilije in Francije, videli smo prevlado prvih. V prvem nizu so Brazilci zapravili pet točk naskoka, a po izenačenju na 19:19 znova zaigrali bolje. Po delnem izidu 6:1 so dobili prvi niz. V drugem Brazilci Francozov niso pustili niti blizu, povsem so dominirali (25:18) in povedli z 2:0 v nizih.

Frustracije Francozov so se nadaljevale tudi v tretjem nizu, ko so Brazilci še naprej nadzorovali potek tekme in prepričljivo dobili prvi polfinalni dvoboj.

Liga narodov, polfinale:

Sobota, 26. junij:
Brazilija : Francija 3:0 (20, 18, 19)
Poljska : Slovenija 3:0 (22, 21, 23)

Finale:

Nedelja, 26. junij:
15.00 Brazilija – Poljska

Za 3. mesto:

11.30 Francija – Slovenija

Komentari

Vaš komentar