Liga narodov: Slovenci začenjajo proti regijskim rivalom

Odbojka 10. Feb 202310:57
Foto: Volleyball World

Slovenski odbojkarji bodo nastope v elitni ligi narodov začeli z obračunom proti Srbiji, ki ga bodo v Nagoyi na Japonskem igrali 7. junija, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je namreč v četrtek objavila razpored tekmovanja v letošnji izdaji tega tekmovanja.

Slovenski odbojkarji bodo nastopali na turnirjih na Japonskem, v Franciji in na Filipinih. Prve obračune v letošnjem tekmovanju bodo med 7. in 11. junijem igrali v Nagoyi, kjer se bodo pomerili s Srbi, Bolgari, Francozi in Iranci.

Cilj: preseči najboljši rezultat iz 2021

Drugi turnir skupine 4 bo od 20. do 24. junija gostil francoski Orleans, kjer slovensko izbrano vrsto čakajo srečanja z Argentino, Kanado, Kubo in Brazilijo.

Zatem se bo slovenska reprezentanca podala nazaj v Azijo in v Pasay Cityju na Filipinih odigrala še zadnje štiri tekme. Prva bo 5. julija proti Poljski, preostali tekmeci Slovencev pa bodo Kitajci, Italijani in Nizozemci. Zadnja tekma rednega dela proti Nizozemcem bo na sporedu 9. julija.

Foto: Volleyball World

Slovenski odbojkarji bodo v ligi narodov nastopili tretjič, leta 2021 so v njej osvojili visoko četrto mesto, lani pa so tekmovanje zaključili na desetem.

Slovenska reprezentanca še vedno išče novega selektorja.

#related-news_1

Komentari

Vaš komentar