Mrk v drugem nizu ni ogrozil pričakovane zmage nad Argentino

Odbojka 23. Jun 202214:59 > 17:16 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi drugega turnirja lige narodov prišla do tretje zmage v letošnji izvedbi tekmovanja. Po izenačenju Argentincev v drugem nizu, ko Slovenci niso izkoristili kar pet zaključnih žog za vodstvo z 2:0, je igrala le še vrsta Marka Lebedewa. Blestel je kapetan Tine Urnaut.

Slovencem je po porazu z Nizozemci prišel prav dan odmora. Selektor Mark Lebedew še vedno ni mogel računati na okužena Tončka Šterna in Janija Kovačiča, a je pripravil drugačne taktične zamisli, ki so izboljšale tako sprejem kot napad.

Za Slovenijo, ki ima zagotovo še rezerve, je bila to tretja zmaga v ligi in je zaenkrat 50-odstotno uspešna. V medsebojnih tekmah z Argentino je povedla z 2:1, boljša je bila v lanski ligi narodov, izgubila pa je dvoboj svetovnega prvenstva leta 2018.

Naslednjo tekmo bo Slovenija odigrala v soboto, ko se bo pomerila z Italijo, s katero je lani tesno izgubila v finalu evropskega prvenstva.

Potek tekme med Slovenijo in Argentino:

4. niz: Izvrstno igro, ki ji oslabljeni Argentinci niso uspeli slediti, so Slovenci pokazali tudi v četrtem nizu. Blestel je predvsem kapetan Tine Urnaut, ki se je na prvi pravi tekmi po poškodbi proslavil z 19 točkami. Argentina se je ob koncu vdala in zmaga Slovencev – tretje v letošnji izvedbi lige narodov – ni bila vprašljiva.

Najboljši strelci:

Argentina: Sanchez 2, Gallego, Loser 12, Danani, Lazo, Armoa 3, Lima 12, Palacios 12, Palonsky, Vicentin 13, Ramos 1, Zerba 5, Giraudo 1.
Slovenija: Pajenk 6, Kozamernik 9, Košenina, Bošnjak, Vinčić, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Ž. Štern 9, Ropret 4, Urnaut 19, Možič 17.

Zaključek 4. niza in tekme:

3. niz: Razplet drugega niza je očitno razjezil Slovence, ki so tokratni set vstopili veliko bolj odločno. Povedli so z 11:6 in že takrat se je zdelo, da bo vrsta Lebedewa znova prišla do vodstva. To je Slovencem tudi uspelo, saj so svojo prednost le še povečevali, najvišjo pa dosegli prav ob koncu, ko je ob osvojenem nizu znašala sedem točk (25:18).

Zaključek 3. niza:

2. niz: Tudi v začetku drugega niza sta bili ekipi zelo izenačeni, Sloveniji pa se je po podobnem receptu uspelo odlepiti v ključnem delu niza. Vsaj zdelo se je tako. Po vodstvu z 20:17 in 24:20 je bil namreč tudi drugi niz že skoraj pod streho, a so Argentinci izničili štiri zaporedne set žoge Slovencev in prišli do izenačenja 24:24. Po novem boju točko za točko so bili na koncu po kar dolgi prekinitvi zaradi videopregleda srečnejši tekmeci in z 29:27 izenačili izid.

Zaključek 2. niza:

1. niz: Prvi niz je minil v zelo izenačenem ritmu, saj si nobena od reprezentanc v uvodu ni uspela priigrati več kot dveh točk prednosti. Po vodstvu Južnoameričanov s 5:3 in 8:6 so Slovenci odgovorili v enakem slogu in povedli s 13:10. A oslabljena vrsta Marka Lebedewa prednosti ni uspela zadržati.

Vse do rezultata 19:19 je potekala borba za vsako žogo, nato pa so slovenski fantje stopili na plin in slavili s 25:20. Izkoristili so že prvo zaključno žogo, ko so po servisu Žige Šterna tekmeci žogo poslali v avt.

Zaključek 1. niza:

Liga narodov, 6. krog:

Četrtek, 23. junij:

Slovenija – Argentina 3:1 (20, -27, 18, 17)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!