Zmeda na Filipinih: Nemci zavrnili igranje, FIVB neomajna

Odbojka 23. Jun 202210:08 > 11:13 0 komentarjev
Nemce so na uvodni tekmi turnirja na Filipinih odpihnili evropski prvaki Italijani. Foto: FIVB

Obračun odbojkarske Lige narodov (VNL) med Kitajsko in Nemčijo na Filipinih, kjer igrajo tudi Slovenci, je bil odpovedan. Razlog? Nemci niso želeli igrati.

Kitajski odbojkarji so se v preteklih dneh soočali s težavami pozitivnih primerov covid-19. Imeli so jih toliko, da so morali prvi obračun na Filipinih proti Franciji odpovedati, saj niso imeli niti šest igralcev, ki bi lahko nastopili.

Dva dni kasneje je bila celotna odprava azijske ekipe negativna, a Nemci kljub temu z njimi niso želeli igrati. Kitajci so se že ogrevali, medtem ko Nemcev dvorano SMART Araneta Coliseum ni bilo.

“Nemci so zavrnili igranje proti Kitajski, čeprav so njihovi igralci dobili zeleno luč s strni filipinske zdravstvene organizacije,” so izjavi za javnost zapisali pri Svetovni odbojkarski federaciji (FIVB) in se ob tem opravičili navijačem za nepredvideno neprijetnost.

FIVB je obračun odpovedala in tekmo brez boja registrirala v prid Kitajcev.

Po dnevu premora bo ponovno na delu Slovenija. Ob 13. uri se bo tudi v neposrednem prenosu na Sportklub 1 udaril za Argentino. Zmaga je po spodrsljaju proti Nizozemcem nujna.