Gregor Ropret dobil številno slovensko družbo

Liga prvakov 16. Feb 20239:21 0 komentarjev
Dejan Vinčić Žiga Štern Friedrichshafen Tours
Dejan Vinčić je po koncu sezone odšel na operativni poseg, saj bi lahko prišlo do kakšnih dodatnih vnetij in zapletov. Foto: CEV

V sredo so bili v odbojkarski ligi prvakov na sporedu še povratne tekme razigravanja šesterice, ki se je potegovala za preostale tri četrtfinalne vstopnice. Med osem najboljših so se uvrstili še trije Slovenci - Dejan Vinčić, Žiga Štern in Sašo Štalekar.

Friedrichshafen je na prvi tekmi razbil Tours s 3:0, na drugi tekmi, doma pa je imel več dela. Francoski prvak je zapretil z vodstvom z 2:0 in zagrozil z morebitnim igranjem zlatega niza, a Dejan Vinčić, ki je ponovno odlično vodil svojo ekipo, in Žiga Štern se nista dala in nemško ekipo po preobratu popeljala v četrtfinale (3:2). Vinko je dosegel dve točki, eno z napadom, drugo s servisom, Štern pa jih je dosegel 12.

To je uspelo tudi Sašu Štalekarju in njegovemu Berlinu. Zaradi rušilnega potresa v Turčiji je o napredovanju odločala ena sama tekma, ki jo je nemška ekipa proti Zirattu dobil s 3:2 v nizih. Štalekar je odigral celotno srečanje, ustavil se je pri sedmih točkah. Pet jih je dosegel v napadu, dve pa s servisom in blokom.

Friedrichshafen se bo za vstop v polfinale pomeril s poljsko ekipo Jastrzebski, Štalekar pa bo z Berlinom izzval prvo favoritinjo za naslov, Perugio, za katero igra tudi Gregor Ropret. Italijani so se kot zmagovalci s skupine v četrtfinale uvrstili neposredno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!