Italijani pokazali, da jim ni para

Liga prvakov 22. Feb 202418:45 0 komentarjev
Foto: CEV

Na prvi četrtfinalnih tekmah lige prvakov je bilo vse v znamenju italijanskih klubov. Trentino je razbil nemški Berlin, Lube je že v Ankari premagala zvezdniški Halkbank, Piacenza pa je doma po petih nizih ugnala najboljšo poljsko ekipo Jastrzebski.

Trentino je že v Berlinu pokazal, da ne bo ničesar prepustil naključju in kot vihar odpihnil nemškega tekmeca. Pri italijanskih prvakih je z 21 točkami blestel Daniele Lavia, 18 jih je dodal še Alessandro Michieletto, odličen pa je bil tudi slovenski bloker Jan Kozamernik, ki je k zmagi Trentina prispeval devet točk. Pet v napadu še po dve pa s servisom in blokom. Pri Berlinu je v prvi postavi začel Sašo Štalekar in vknjižil točko.

Zvezdniški Halkbank, ki je na poti med osem najboljših izločil branilko naslova Zakso, ni imel nobenih možnosti proti Lube Civitanovi. Pomagalo ni niti 27 točk Nimirja Abdel Aziza, Earvin Ngapeth se je ustavil pri 12 točkah, pri Italijanih pa sta blestela bolgarski čudežni deček Aleksander Nikolov in kubanski bombarder Marlon Yant (ob 17 točk).

Tudi na tretji sredini tekmi se je končalo z italijansko zmago. Piacenza je po petih nizih strla trenutno najboljšo poljsko ekipo Jastrzbeski. V drami v Piacenzi je bil s 24 točkami najboljši posameznik tekme brazilski as Ricardo Lucarelli, s 17 točkami se je izkazal tudi njegov reprezentančni kolega Yoandy Leal. Pri vodilni ekipi poljske pluslige je 18 točk dosegel francoski korektor Jean Patry.

Liga prvakov, četrfinale (prve tekme):

Sreda, 21. februar:
Berlin – Trentino 0:3 (-18, -17, -17)

Halkbank – Lube Civitanova 1:3 (-21, -21, 25, -22)

Piacenza – Jastrzebski 3:2 (-19, 28, 16, -22, 11)

Četrtek, 22. februar:
Guanguas – Ziraat Bankasi

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!