Tekma sezone: Lahko ACH Volley ustavi vroče Turke?

Liga prvakov 29. Nov 202223:25 > 23:27
Kapetan Nikola Gjorgiev je bil spet najboljši posameznik ACH Volleyja. Foto: CEV

Pred ACH Volley je, v to je prepričan tudi trener Radovan Gačič, ena najpomembnejših tekem sezone. Oranžni zmaji bodo v sredo ob 18. uri v Tivoliju gostili turški Ziraat, ki je v Ligi prvakov še brez zmage, a njegov potencial je mnogo višji. V Ljubljani krvi željnih Turkov ne bo zanimalo nič drugega kot zmaga, a tudi slovenski prvaki imajo enake načrte.

ACH Volley je po pričakovanem porazu proti Perguii, kjer igra tudi slovenski podajalec Gregor Ropret, doma ugnala nemški Düren, zdaj pa želi zmago nad Nemci podkrepiti še z zmago nad Ziraatom. Ne glede na to, da Turki še nimajo točko, v prvem krogu jih je presenetljivo ugnal Düren, se v sredo pričakuje veliko težje delo za Ljubljančane. Turški prvaki imajo v svojih vrstah tri odlične tujce, na katerih sloni njihova igra.

Na korektorskem mestu blesti Nizozemec Wouter Ter Maat, sprejemalsko linijo pa tvorita njegov rojak Bennie Tuinstra in Bolgar Martin Atanasov. Njihovo moč je pred tremi dnevi občutil tudi Halkbank, ki je mestnem obračunu prvič v tej sezoni ostal praznih rok.

ACH Volley je v tej sezoni odigral že 17 tekem. Oranžni zmaji blestijo, dobili so kar 16 tekem, kot rečeno, premoč so morali priznati le Perugii, ki v tej sezoni še ni naletela na močnejšega. Niti v italijanski Superlegi.

Foto: CEV

Iskali bodo najboljšo predstavo v sezoni

“Pred nami je ena najpomembnejših tekem letošnje sezone in temu primerno je tudi ozračje v garderobi. V ekipi smo polno motivirani, da na krilih navijačev pokažemo svojo najboljšo predstavo, saj bo le to zadostovalo za končni uspeh,” je pred sredinim odbojkarskim spektaklom prepričan trener Gačič.

ACH Volley Radovan Gačič
Foto: CEV

Ziraat je v prejšnjem krogu en niz odščipnil tudi Perugii, kar je vse prej kot lahko. “Turki so neugoden nasprotnik, to so dokazali na tekmi proti Perugii. Vendar tudi mi imamo svoje načrte, ki jih bomo pred polno dvorano Tivoli poskusili uresničiti,” je razmišlja eden izmed nosilcev oranžnih zmajev Alen Šket.

Zmaga in nove tri točke bi bile velik korak k uresničitvi cilja, saj ACH Volley ne skriva ambicij, da se v Ligi prvakov uvrsti v izločilne boje, ali vsaj v sklepne boje pokala CEV.

Liga prvakov, 3. krog:

Skupina E:

Torek, 29. november:
Düren – Perugia 0:3 (-17, -23, -21)
Gregor Ropret (Perugia): 3 točke

Sreda, 30. november:
18.00 ACH Volley – Ziraat

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina A:

Torek, 29. november:
Friedrichshafen – Jastrzebski 1:3 (18, -31, -14, 22)
Dejan Vinčić (Friedrichshafen): 3 točke
Žiga Štern (Friedrichshafen): 9 točk

Sreda, 30. november:
18.00 Vojvodina – Montpellier

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina B:

Sreda, 30. november:
18.00 Zawiercie – Berlin (Štalekar)
19.00 Pazardzhik – Halkbank

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina C:

Torek, 29. november:
Benfica – Tours VB 1:3 (28, -21, -19, -21)

Sreda, 30. november:
20.30 Roeselare – Lube Civitanova

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina D:

Torek, 29. november:
Trentino – Zaksa 3:1 (20, -17, 24, 23)

Sreda, 30. november:
18.00 Karlovarsko – Menen

Lestvica:

Standings provided by Sofascore