Test zrelosti opravljen: ACH Volley odpihnil Nemce

Liga prvakov 16. Nov 202220:10 > 17. Nov 2022 8:36 0 komentarjev
foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so se hitro pobrali po porazu v uvodnem krogu lige prvakov v Perugii. Na prvi domači tekmi so v Tivoliju pred več kot 4000 gledalci s 3:1 (20, 22, -21, 13) premagali nemški powervolleys Düren, s katerim so zdaj izenačeni na drugem mestu skupine E z eno zmago in porazom.

Varovanci Radovana Gačiča so z zmago potrdili svoje napovedi, da se bodo borili za drugo mesto, ki vodi v izločilne boje. Za to so danes morali zmagati, svojo nalogo pa so uspešno opravili, pri tem pa so jim pomagali tudi gostje, ki so igrali brez dveh najboljših igralcev, nemškega reprezentanta Tobiasa Branda in čilskega korektorja Sebastiana Geverta.

Kljub temu, da so bili gosti oslabljeni, domači do zmage niso prišli na lahek način. V prvem nizu so na začetku že kar prepričljivo zaostajali, a v končnici strli tekmece, vlogo lovca tekmecu nato prepustili v drugem nizu, tretjega celo izgubili. V četrtem pa so bili prepričljivo boljši, niz se je končal z izidom 25:13.

Foto: CEV

ACH Volley: Mejal, Šket 11 (3 ase), Mašulović 7 (2 bloka), Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 4 (1 as), Šestan, Kovačič, Gjorgiev 19 (1 as), Videčnik 8 (5 blokov), Kök 19 (3 bloke), Šen.
Düren: Batanov, Urban, Van der Ent 4 (3 ase), Röhrs 1 (1 as), John 13 (3 bloke), Andrae 9, Ernastowicz 18 (1 as), Andrei 2 (1 blok), Burggräf 1 (1 as), Pettersson 8 (4 bloke), Kocian-Falkenbach 2 (2 bloka).

Reakcija v slogu ACH Volleyja

“Izjemno vzdušje in poln Tivoli sta nas ponesla do prve zmage v letošnji ligi prvakov. Uvodna dva niza in prva polovica tretjega smo načeloma stvari nadzirali in bili korak pred nasprotnikom. Nato je sledil padec v igri, tekmec pa je z dobrim začetnim udarcem to s pridom izkoristil. Pomembno je, da smo se v četrtem nizu odzvali tako, kot se za ekipo ACH Volley spodobi in tekmo pripeljali v svojo korist,” je po tekmi domači trener Radovan Gačič.

Ljubljančani so se dokopali predvsem po zaslugi učinkovitega napada, v katerem sta glavno vlogo odigrala Matej Kök in Nikola Gjorgiev, oba sta dosegla 19 točk, Matic Videčnik pa se je izkazal s petimi bloki.

Liga prvakov, 2. krog:

Skupina E:

Sreda, 16. november:

ACH Volley – Düren 3:1 (20, 22, -21, 13)

Ziraat – Perugia 1:3
Gregor Ropret (Perugia): ?

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina A:

Sreda, 16. november:
Montepllier – Jastrzebski 1:3
Vojvodina – Friedrichshafen 0:3
Dejan Vinčić (Friedrichshafen): 5 točk (4 bloki)
Žiga Štern (Friedrichshafen). 8 točk (1 as, 1 blok)

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina B:

Sreda, 16. november:
Halkbank – Berlin 3:1
Sašo Štalekar
(Berlin) ni igral.

Hebar – Zawiercie 1:3

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina C:

Sreda, 16. november:
Benfica – Roeselare 2:3
Tours – Lube Civitanova 1:3

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina D:

Sreda, 16. november:
Karlovarsko – Trentino 1:3
Menen – Zaksa 0:3

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!