Mojstrovina Alena Pajenka za korak bližje ligi prvakov (VIDEO)

Liga prvakov 26. Okt 202312:08 0 komentarjev
Alen Pajenk
Alen Pajenk Foto: Vladimir Marković

Odbojkarji Olympiacosa so si z zmago na kvalifikacijskem turnirju v Beogradu že zagotovili v sklepni del kvalifikacij za nastop v skupinskem delu lige prvakov. Alen Pajenk je bil pri zmagi (3:1) nad Radnikom iz Bijeljine prvi mož Pirejčanov.

Grški prvaki so si že po zmagi na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Beogradu zagotovili napredovanje v naslednji krog kvalifikacij lige prvakov. V dvorani Aleksandra Nikolića so prva dva niza proti Radnik dobili s 25:10 in 25:18, kljub mrku v tretjem nizu pa so vstopnico za vstop med elito potrdili z zmago v četrtem. (25:21).

Prvi mož zmage nad Radnikom je bil slovenski reprezentant Alen Pajenk. 37-letni slovenski bloker je bil hrbtenica slovenske izbrane vrste celotno poletje in jesen, energije pa mu ne očitno manjka niti na začetku klubske sezone.

MVP minulega grškega prvenstva je navdušil z raznovrstno igro in dosegel 14 točk, največ v ekipi. Osem v napadu, dodal pa je še štiri ase in 2 bloka.

Pajenk pokal od ponosa

Olmypiacos je skupno dosegel 40 točk v napadu, 10 točk je dosegel s servisom in 13 z blokom. 30 točk so jim podarili nasprotniki in vprašanja o zmagovalcu nikoli ni zares bilo. “Za nas je to zelo pomembna zmaga. Zdaj nas čaka še Partizan, ki bo težji nasprotnik, a iz Beograda si želimo posloviti z zmago,” je po zmagi za klubsko stran grškega velikana povedal Pajenk.

Tonček Štern že v dresu

Del grške odprave v Beogradu je tudi drugi slovenski predstavnik Tonček Štern, ki je zaradi operacije kolka izpustil celotno reprezentančno sezono, zdaj pa smo ga že videli tudi v dresu in na ogrevanju. Priložnosti za igro proti Radniku ni dobil, a verjamemo, da bomo odličnega slovenskega korektorja kmalu videli tudi na igrišču.

Alen Pajenk Tonček Štern Olympiacos
Foto: Vladimir Marković

Izjemno slovensko zastopstvo v ligi prvakov

Slovenska kolonija v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju bo pestra. Pajenk in Štern bi se lahko pridružila ACH Volleyju, Klemnu Čebulju (Asseco Resovia), Janu Kozamerniku (Trentino) in Saši Štalerkarju (Berlin). Kaj lahko se zgodi, da se jim z Arcado Galatijem pridruži še reprezentančni libero Urban Toman.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!