Novi kapetan Verone poka od ponosa

Odbojka 26. Okt 202310:56 0 komentarjev
Rok Možič
Foto: profimedia

Slovenskega reprezentanta Roka Možiča je doletela izjemna čast. Pri zgolj 21 letih je postal novi kapetan italijanskega prvoligaša Verone. Nad novo kapetansko vlogo je navdušen.

Rok Možič je s “kapetanskim trakom” debitiral na tekmi proti Tarantu, ki jo je Verona dobila s 3:1 v nizih. Slovenski reprezentant je ob zmagi dosegel 16 točk.

“Zagotovo sem najmlajši ali pa en izmed najmlajših kapetanov v zgodovini italijanske lige,” je od ponosa pokal Možič, ki je dodal: “Pri 21 letih postati kapetan je velika čast, hkrati pa še večja odgovornost. Dal bom vse od sebe na igrišču. Zdaj, ko sem postal kapetan, pa je potrebno poskrbeti še za veliko drugih stvari. Poskušal bom pomagati ekipi, poskušal biti vedno prvi, postaviti zgled. Ne bo lahko, ampak vedno sem imel rad vlogo vodje na igrišču, tako da sem zelo vesel in ponosen.”

Možič je nasledil kar 23 let starejšega Raphaela, ki je po koncu pretekle sezone končal športno pot. Gre za izjemno priznanje v eni izmed najmočnejših odbojkarskih lig na svetu, kjer ni v navadi, da bi kapetansko vlogo prevzeli tuji, ob tem pa še tako mladi odbojkarji. Tudi Možič je bil presenečen nad izborom kapetana: “Po navadi so to domačini oziroma nekdo, ki je že dalj časa v ekipi. Tudi tukaj se je pričakovalo, da bo kapetan postal Luca Spirito. In tudi sam sem to pričakoval, ampak potem se je na koncu trener odločil, da to vlogo predaja meni.”

View this post on Instagram

A post shared by Rok Možič (@rok_mozic9)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!