Škorc pred začetkom Lige prvakov: Nagrada in privilegij

Liga prvakov 30. Nov 202110:18 > 10:25 0 komentarjev
Foto: Bojan Javornik

Merkur Maribor je pred začetkom skupinskega najmočnejšega odbojkarskega prvenstva dobro razpoložen. Trener Sebastijan Škorc in druščina že komaj čakajo, da se začne, četudi jim bo kot prvi nasproti stal branilec naslova, poljska Zaksa.

Škorčeva četa je pred sezono prevetrila zasedba, prišli je veliko novih imen, odšel pa je tisti, najboljši, Rok Možič, ki je bil eden najzaslužnejših, da se bo v Mariboru igrala elitna Liga prvakov. “Za nas vse v klubu je to nagrada za dosedanje delo in privilegij. Zastopali bomo Slovenijo v najelitnejšem evropskem tekmovanju,” z navdušenjem pove trener Sebastijan Škorc, a ob tem doda, da se vsi zavedajo, da imajo v skupini morda najtežje možne ekipe.

Za začetek zmagovalec lanske lige prvakov

“Žreb nam je namenil vrhunske zvezdniške ekipe (Cucine Lube – italijanski prvak, Kozle – aktualni evropski prvak in zelo oddaljeni Novosibirsk iz Sibirije) in ne samo mi v klubu, ampak tudi mesto Maribor in gledalci bodo del tega spektakla, saj si bodo lahko največje zvezdnike odbojke pogledali tudi v živo. Mi se gremo boriti, dati svoj maksimum in imeti odprte oči, da se naučimo in vse te izkušnje prenesemo v nadaljevanje sezone,” doda.

Foto: Jure Banfi

Poljaki meljejo vse pred sabo tudi v tej sezoni

Z igranjem v Ligi prvakov imajo izkušnje pri slovenskih prvakih le Žiga Donik, Uroš Pavlović (oba z ekipo ACH Volley), Filip Kovačević (Vojvodina Novi Sad) in trener Sebastijan Škorc, ki je kot igralec kar s tremi klubi (ACH Volley, Paris Volley in Budvanska rivijera ) okusil igranje v najelitnejšem evropskem tekmovanju.

Zaksa tudi po odhodu trenerja Nikole Grbića ostaja na izjemno visokem nivoju. Na Poljskem brez poraza gladko zaseda prvo mesto na lestvici. “Zaksa ima zvezdniško ekipo. Ob poljskih reprezentantih sta tukaj še dva reprezentanta ZDA, libero Shoji in bloker Smith, ki sta med najboljšii igralci na svetu na svojih pozicijah. V ekipi so še izvrstni poljski reprezentanti Sliwka – lani MVP lige prvakov, Semeniuk in Kaczmarek, Hubne. Igra Poljakov, ki smo jo analizirali iz več tekem je zelo stabilna, hitra in z zelo močnim in neugodnim začetnim udarcem. Mi gremo igrati, se boriti in pokazati naš maksimum,” nikakor ne maha z belo zastavo Škorc.

Za zdaj razočarali le proti Krki

Maribor je kljub številnim igralskim menjavam ohranil dobro formo. Do zdaj je v tej sezoni izgubil le dvakrat. Od Merkurjevcev je bil boljši ACH Volley in presenetljivo še Krka. To je do zdaj edini spodrsljaj v sezoni za slovenske prvake.

Mariborčani se bodo z Zakso pomerili v sredo ob 19.30, proti Poljski pa so se napotili danes zgodaj zjutraj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!