Slovenski prvaki dobili tekmece v ligi prvakov

Liga prvakov 24. Sep 202122:03 > 22:13
Merkurjevci so padli v izjemno težko skupino. Foto: Bojan Javornik

Slovenski državni prvaki, odbojkarji Merkur Maribora, na Ljubljanskem gradu, kjer so izvedli žreb letošnje lige prvakov, niso imeli sreče.

Merkurjevci, ki bodo v tej sezoni debitirali med elito, bodo v skupini C igrali skupaj z aktualnimi prvaki, igralci poljske ekipe Azoty Kedzierzyn Kozle, in predlanskimi evropskimi prvaki in zadnjimi italijanskimi prvaki, igralci ekipe Lube Civitanova, kjer bo v tej sezoni igral tudi še v pretekli sezoni član Calcita Rok Jerončič. Tudi tretja ekipa bo močna, to bo ruska Lokomotiva Novosibirsk.

Žreb lige prvakov:

Vinčić, Urnaut, Koncilja, …

Poleg Maribora in Jerončiča bomo v tej sezoni v ligi prvakov spremljali tudi Dejana Vinčića, ki bo s Friedrichshafnom igral v skupini A skupaj s poljskim Jastrzebskim, beglijskim Roeselarjem in kvalifikantom, Tine Urnaut bo z Zenitom iz Sankt Peterburga igral v skupini D proti Berlinu, Vojvodini in prav tako kvalifikantu, Danijel Koncilja pa bo se s Cannesom v težki skupini E pomeril s Perugio, Trentinom in Fenerbahčejem.

Tine Urnaut
Tine Urnaut bo v ligi prvakov nastopal kot član Zenita. Foto: FIVB

Kamničanke iščejo pot med najboljše prek kvalifikacij

Pri dekletih slovenske prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, na ljubljanski gala prireditvi niso bile v žrebu, saj si morajo nastop v ligi priboriti v kvalifikacijah. V 2. krogu bo Kamničankam nasproti stal ukrajinski Dnipro.

Komentari

Vaš komentar