Znani polfinalisti: Konec za Lube Civitanovo

Foto: CEV

V najmočnejšem klubskem odbojkarskem tekmovanju na svetu so znani vsi polfinalisti.

Po diskvalifikaciji ruskih ekip sta se neposredno v polfinale lige prvakov uvrstili Perugia in branilka naslova Zaksa, preostala četrtfinalna obračuna pa sta bila odigrana po predvidenem sporedu.

Trentino je po gladki domači zmagi trpel v Berlinu. Nemci so povedli že z 2:0, potrebovali so le še enega, da izsilijo zlati niz, a v tretjem nizu Italijani stopili na plin in slavili s 25:9, dobili so tudi četrtega s 25:21 in razblinili vse dvome o potniku v polfinale. Pri Trentinu je z 22 točkami izjemni Alessandro Michieletto, ki je v finalu evropskega prvenstva Sloveniji preprečil zlato odličje.

Foto: CEV

Jerončičeva ekipa se poslavlja

Na preostalem četrtfinalnem dvoboju so mnogi več možnosti pripisovali zvezdnikom Lube Civitanove, del ekipe je tudi Rok Jerončič, a poljski prvak Jastrzebski je pokazal več in se zasluženo uvrstil med štiri najboljše.

Poljaki so pretekli teden zmagali v Civitanovi s 3:0, zato so na povratni tekmi potrebovali le še dva niza. Italijanski zvezdniki so na povratni tekmi sicer tesno dobili prva dva s 26:24 in 25:23, Jastrzebski jim je vrnil v tretjem s 28:26, v četrtem pa so gostje razpadli (25:19) in poljska ekipa je potrdila mesto med štirimi najboljšimi.

Po Jastrzebskem je blestel češki korektor Jan Hadrava s 23 točkami, odličen pa je bil tudi Tomasz Fornal z 22 točkami. Pri gostih je bil najučinkovitejši Ivan Zajcev (21).

Liga prvakov, polfinalna para:

Perugia – Trentino
Jastrzebski – Zaksa