Luka Slabe z Američankami ostaja na vrhu VNL

Odbojka 25. Jun 202123:59 > 26. Jun 2021 0:07
Luka Slabe se z ZDA še tretjič zapored veseli naslova v ligi narodov. Foto: FIVB

V Riminiju je končan ženski del lige narodov. Naslova so se po zmagi v finalu nad Brazilkami (3:1) ponovno veselile Američanke.

Ameriške odbojkarice so v tretji izvedbi lige narodov še tretjič osvojile to tekmovanje in v žep pospravile milijon dolarjev. Nov velik uspeh ZDA ima tudi slovenski pridih, saj na ameriški klopi kot pomočnik selektorja Karcha Kiralyja deluje tudi slovenski odbojkarski strokovnjak Luka Slabe.

Vrhunci ženskega finala VNL:

Odbojkarice ZDA so bile najboljše že po rednem delu, ko so na 15 tekmah izgubile le eno tekmo. V polfinalu so na odpihnile Turkinje, ki so osvojile končno tretje mesto, v finalu pa so Američanke s 3:1 (-26, 23, 23, 21) v nizih premagale še večne rivalke Brazilke.

Foto: FIVB

Bartch-Hackleyja MVP

Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Michelle Bartch-Hackley, ki je v finalu dosegla kar 22 točk. Igralka turškega Vakifbanka je bila ob Brazilki Gabrieli Giumaraes izbrana tudi za najboljšo sprejemalko, naziv najboljše podajalke je šel v roke Američanke Jordyn Poulter, v idealni postavi pa najdemo še eno Američanko, in sicer Justine Wong-Orantes, ki igra na mestu proste igralke.

Najboljša korektorica je bila Brazilka Tandara Caixeta, najboljši blokerki pa sta bili Turkinja Eda Erdem Dündar in Brazilka Carol Gattaz.

Komentari

Vaš komentar