Popoln dan za mariborski ekipi

Odbojka 26. Jan 202323:30
Merkur Maribor Foto: CEV

Odbojkarji Merkurja Maribora so na zadnji tekmi četrtega turnirja srednjeevropske lige v Kaštel Starem premagali domačo Mladost Ribola s 3:0 (16, 14, 11).

Mariborski odbojkarji so z dvema zmagama izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred odhodom v Dalmacijo. Po zmagi proti avstrijski ekipi Union Raiffeisen Waldviertel so bili še bolj prepričljivi proti gostiteljem, ki v tem tekmovanju v tej sezoni še nimajo zmage. Mariborčani so na osmi tekmi zabeležili peto, po kateri so se utrdili na četrtem mestu in prišli tik za tretjeuvrščeni Calcit.

Hrvati pravega odpora slovenski ekipi niso nudili. Kaštelani so dvakrat povedli le na začetku drugega niza, sicer pa v vseh treh nizih hitro zaostali. Mariborčani so lahko uživali v premoči, čeprav niso imeli najboljšega sprejema, pa so to znali popraviti pri drugih stvareh, na igrišče pa so lahko stopili tudi nekateri rezervisti.

Najbolj razpoložen je bil Kanadčan v njihovih vrstah Connor McConnell, ki je dosegel 16 točk.

Še druga zmaga bankirk na domačem turnirju

Mariborskim odbojkaricam je domači turnir srednjeevropske lige povsem uspel. Potem ko so v torek dobile slovenski derbi proti Calcitu, so tokrat ugnale še vedno vodilno ekipo lige, madžarsko Swietelsky Bekescsabo, ki tako Slovenijo zapušča z dvema porazoma.

Varovanke Bruna Najdiča so s tretjo zmago že končale tekmovanje s petdesetodstotnim izkupičkom, ali bo to dovolj za končno uvrstitev med najboljše štiri ekipe in s tudi uvrstitev na zaključni turnir, pa bo znano po zadnjem turnirju, na katerem bodo igrali Calcit, ukrajinski Prometej in zagrebška Mladost.

Lorena Lorber Fijok Foto: Aleš Fevžer

Madžarska ekipa, ki si je nastop na zaključnem turnirju zagotovila že po štirih tekmah, ni bila na ravni Mariborčank. Te so že na začetku tekme po servisih Lorene Lorber Fijok povedle s 7:0, niz pa brez pretresov pripeljale do konca.

Tudi v drugem so na začetku zanesljivo povedle, a so jih tekmice bolj uspešno lovile, pred končnico so se približale na 19:20, toda na koncu so bili za njih usodni servisi Ronje Štampar. Ta je niz zaključila z asom, s tem pa tudi končala odpor madžarske ekipe, ki v tretjem nizu ni bila več konkurenčna.

Komentari

Vaš komentar