Mlada Slovenca na koncu odlična peta na EP

Odbojka 15. Maj 202123:55
Rok Bračko in Črtomir Bošnjak sta bila v Badnu blizu najboljših. Foto: CEV

Slovenska odbojkarja na mivki Rok Bračko in Črtomir Bošnjak sta na evropskem prvenstvu do 22 let v Badnu osvojila odlično peto mesto. Naša predstavnika sta morala v boju za polfinale priznati premoč Rusoma Alekseju Gusevu in Pavlu Šustrovu. Asja Šen in Lana Žužek sta prvenstvo zaključili na 25. mestu.

Slovenska odbojkarja na mivki Rok Bračko in Črtomir Bošnjak sta na evropskem prvenstvu v Badnu presegla pričakovanja in si z odličnimi predstavami priigrala visoko peto mesto. V skupinskem delu tekmovanja sta se izkazala s tremi zmagami, ko sta po vrsti odpravila Švicarja Nathana Brocha in Lea Dillierja, Litovca Kajusa Mazuronisa in Sauliusa Vikelisa ter Norvežana Markusa Mola in Nilsa Gunnarja Ringoena.

S tremi zmagami in prvim mestom v skupini sta si 20-letni Bošnjak in komaj 17-letni Bračko zagotovila neposredno uvrstitev v osmino finala ter v boju za četrtfinale z 2:1 (22, -15, 12) odpravila prva nosilca evropskega prvenstva, Avstrijca Laurenza Leitnerja in Laurenca Grössiga. Naša predstavnika sta si skušala zagotoviti še uvrstitev v polfinale in tekme za odličja, a sta bila od njiju z 21:13 in 22:20 uspešnejša Rusa Aleksej Gusev in Pavel Šustrov.

“Dobro sva se upirala, a prevladale so izkušnje”

“Menim, da je bila reprezentančna akcija v Badnu zelo uspešna, saj smo imeli zelo malo časa za uigravanje in smo se morali pomeriti z nasprotniki, ki so vso zimo prebili na peščeni podlagi. Osvojila sva prvo mesto v skupini in prišla do četrtfinala, v katerem sta bila tekmeca zelo močna Rusa. Dobro sva se upirala, a prevladale so izkušnje. Kljub temu sva nasprotnikoma povzročila kar precej dela in v dobri luči zaključila turnir,” je nastop na evropskem prvenstvu ocenil Bračko.

V Badnu sta nastopili tudi Asja Šen in Lana Žužek, ki pa proti tekmicam nista imeli veliko možnosti za zmago in sta po porazih z Norvežankama Frido Berntsen in Emilie Olimstad, Latvijkama Kristi Paegle in Kristine Briede ter Nemkama Svenjo Müller in Anno-Leno Grüne v svoji predtekmovalni skupini osvojili četrto mesto. Naši dekleti se tako nista uvrstili v izločilne boje in sta prvenstvo zaključili na 25. mestu.

Komentari

Vaš komentar