Mojstrska predstava Roka Možiča za nadaljevanje niza (VIDEO)

Odbojka 6. Mar 202316:50
Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Slovenski reprezentant Rok Možič nadaljuje z izjemno formo v močni italijanski ligi. Verono je popeljal še do šeste zmage v nizu.

Verona ne popušča, v predzadnjem krogu rednega dela italijanske Superlege je v gosteh s 3:0 v nizih ugnala zadnjo Sieno in si zagotovila peto mesto po prvem delu. Pred njo bodo ostale le nedotakljivi štirje branilec naslova Lube, Modena, Trentino in Perugia. Je pa Verona končala pred pokalnimi prvaki Piacenzo.

Pri šesti zaporedni zmagi Verone, že 13 v sezoni, kar je že zdaj tri več kot po lanskem rednem delu, je ponovno blestel slovenskimi biser Rok Možič. Z 61-odstotnim napadom je dosegel 14 točk (14/23), še eno pa je dodal z blokom.

Najlepše akcije Roka Možiča proti Sieni:

Neustavljiv je bil tudi ruski korektor Maksim Sapožkov z 20 točkami, Noumory Keita pa se tokrat ustavil pri 10 točkah. Pri že skoraj odpisani Sieni je bil z 12 točkami najboljši kapetan, Srb Nemanja Petrić.

Verona se bo v zadnjem krogu pomerila z močno motivirano Cisterno, ki je še vedno v igri za četrtfinale. Cisterna mora za ta podvig v zadnjem krogu premagati Verono in upati na spodrsljaj Milana proti Tarantu.

Lestvica italijanske lige:

Komentari

Vaš komentar