MVP Rok Možič pokazal, da zna tudi z “levico” (VIDEO)

Odbojka 6. Feb 20238:38
Rok Možič
Rok Možič Foto: Verona Volley

Verona je v nedeljo na težkem gostovanju prišla še do tretje zmage v nizu v italijanske prvenstvu. Rok Možič je bil po tekmi izbran za najboljšega posameznika tekme (MVP).

Verona je po tistem božično-novoletnem krču spet ujela pravi ritem. Po Milanu in Lube je na težkem gostovanju pri Monzi prišla do tretje zmage v nizu.

Prvi niz je dobila po pravi drami s 26:24, v drugem so pokazali več od nasprotnika in s 25:20 povedli z 2:0 v nizih. V tretjem so povsem padli in domačim dopustili, da se približajo, v četrtem nizu pa so Rok Možič in soigralci spet pokazali zobe in tekmo obrnili sebi v prid.

Slovenski sprejemalec je dosegel 16 točk. V napadu je imel 55-odstotni izkoristek (11/20), blestel pa je ponovno na servisu (3 asi) in v bloku (2). Na koncu je bil slovenski čudežni deček, ki je eno točko dosegel tudi z levo roko, izbran za najboljšega posameznika tekme.

Točka z levo roko in stisnjen biceps:

Še dve točki več kot Možič je k zmagi Verone prispeval odlični Noumory Keita, ki je ponovno zaigral na mestu korektorja, mladi Giulio Magalini pa jih je dodal 10. Ruski orjak Maskim Sapožkov je poškodovan.

Težave na sprejemu: Verona še vedno dela veliko napak na sprejemu. Tudi Monza je kar deset točk dosegla s servisom. Kar pet napak je naredil Magalini, tri tudi Možič

Pri Monzi, ki je januarja premagala tako Piacenzo kot Lube, je bil najboljši Stephen Maar s 17 točkami, Georg Grozer, ki je začel na klopi, pa osem.

Postal je že pravi Italijan:

Verono do konca rednega dela čakajo še štiri tekme. Že ta konec tedna jih čaka pomembna tekma proti Padovi, sledijo pa še tekme proti Modeni, Sieni in Cisterni. Verona trenutno zaseda peto mesto, pred njo je le “nedotakljiva” četverica.

Perugia ostaja razred zase. Piacenzi je ta konec tedna oddala niz, a vseeno gladko zmagala. Gregor Ropret ni veliko igral, enkrat je prišel na začetni udarec.

Lestvica italijanske lige:

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar