“Postati želim eden izmed najboljših na svetu”

Odbojka 2. Feb 202320:411 komentar
Rok Možič; FOTO: Guliverimage

Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič je za italijanske medije dejal, da ima pred nadaljevanjem kariere več drznih ciljev. Ti so razumljivo povezani tudi z državno izbrano vrsto.

V ekskluzivnem pogovoru za spletno stran Volleynews.it je Možič dejal, da si s slovensko reprezentanco res močno želi nastopa na OI v Parizu.

Avtor teksta je gosta pogovora napovedal kot zrelega, lucidnega in karizmatičnega odbojkarja, ki italijanski jezik obvlada tako dobro, kot da bi bil v ligi večletni veteran, ne pa 21-letni tujec. “Vedno sem si močno želel nastopati v italijanskem prvenstvu. Zdaj, ko sem ta cilj dosegel, bi rad postal eden izmed najboljših igralcev na svetu. Sanjarim o osvojitvi scudetta, vsekakor pa so želje vezane tudi na igranje v dresu državne izbrane vrste na olimpijskih igrah,” je med drugim povedal štajerski sprejemalec.

Na vprašanje, kdo je njegov idealen soigralec, je Možič omenil člana Volley Lube, Luciana De Cecca, medtem ko se je kot fantič navduševal nad slogom brazilskega odbojkarja Raphe.

“Svet nas je spoznal”

Italijani so Možiča spomnili na njegove začetke kot igralca “plažne” različice odbojke. Slovenski as je poudaril, da ga udejstvovanje v tem specifičnem olimpijskem športu trenutno ne zanima, toda … “Zdaj je to res težko, saj me po koncu sezone hitro čakajo obveznosti z reprezentanco. Morda se vrnem na mivko, a po koncu profesionalne odbojkarske kariere.

Foto: FIVB

“Vesel sem, da sem ostal v Veroni. Če bi se moral še enkrat odločiti, bi storil enako. Tukaj se počutim doma, saj me imajo vsi radi. S trenerjem Radostinom Stojčevim imava dober odnos, čeprav včasih ni lahko, saj nikdar ni povsem zadovoljen. Rezerve imam predvsem na servisu in sprejemu. Je pa eden izmed najboljših trenerjev na svetu, iz igralcev želi iztisniti najbolje,” je o svoji prvi klubski epizodi na škornju dodal slovenski reprezentant.

O večjemu bremenu odgovornosti kot nosilec slovenske reprezentance je mladenič povedal naslednje: “S to generacijo bomo naredili vse za to, da se prebijemo na OI v Parizu, čaka nas še evropsko prvenstvo. Zdaj je svet videl, kako močni smo, in pokazati moramo, da lahko pridemo na olimpijski turnir. Zagotovo bo od zdaj dalje moja odgovornost večja, toda potrebujemo še druge mlade igralce. Malo smo preskočili cikel, glede na to, da je v izbrani vrsti šest let razlike med mano in naslednjim najmlajšim.”

Za konec je Možič dejal, da bo to generacijo slovenskih reprezentantov zelo težko nadomestiti.

Komentari

Vaš komentar