Na koncu šteje le rezultat

Odbojka 11. Mar 202323:32
Radovan Gačič
Foto: OZS

ACH Volley je imel v finalu slovenskega pokala nekoliko več dela, kot je marsikdo pričakoval, a kot pravi trener novih-starih pokalnih prvakov na koncu šteje samo rezultat.

“Že pred tekmo v Velenju smo pričakovali, da nam ne bo lahko, to se je danes tudi pokazalo. Oboji nismo igrali, kdo ve, kako kvalitetno, a na koncu šteje le rezultat in lahko smo zadovoljni,” je takoj po zmagi s 3:2 nad Calcitom dejal trener ACH Volleyja Radovan Gačič.

“Prvi niz smo igrali res katastrofalno, delali smo neumnosti in si zagrenili življenje. V naslednjih dveh nizih smo stabilizirali zadeve, tudi v četrtem nizu smo imeli svoje možnosti, a ponovno po lastni neumnosti pustili Kamniku, da se nam približa.”

O prvaku je nato odločal peti niz, kjer si bili Ljubljančani prepričljivi. “Držali smo visok ritem skozi celoten niz in na koncu tekmo obrnili k sebi v prid. Kot sem rekel, tekma ni bila na visokem nivoju. Obe ekipi lahko pokažeta več. A taka so finala, na koncu šteje le rezultat. Lahko smo zadovoljni.”

Vrhunci s finala pokala med ACH in Calcitom:

Košenina: Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi

ACH Volley se je razveselil že 14. lovorike v pokalnem tekmovanju, Calcit ostaja pri štirih.

“ACH Volley je pokazal, zakaj je bil favorit, a lahko rečem, da smo se dobro borili. Imeli smo smolo, že v prvem nizu se nam je poškodoval Jan Klobučar. Upam, da ni nič resnega, saj ga bomo še potrebovali. Pokazali smo, da se lahko kosamo z njim, žal pa je bilo spet 3:2 in spet v prid ACH Volley. Ne bomo obupali, zagotovo imamo svoje načrte tudi v državnem prvenstvu,” iz kamniškega tabora sporoča Alan Košenina.

Komentari

Vaš komentar