Neverjetno: Odbojkarska federacija načrtuje nove spremembe

Odbojka 2. Sep 202217:37
Delite:
Foto: FIVB

Mednarodna odbojkarska federacija (FIVB) načrtuje nove spremembe na turnirjih svetovnega prvenstva, trdi poljski TVP Sport.

FIVB je v zadnjih dneh v odbojkarskem svetu poskrbela za veliko slabe volje. Udeležence svetovnega prvenstva je razjezila s tekmovalnim sistemom, ki lepo precej očitno nagradi oba gostitelja, po poročanju omenjenega poljskega medija, pa vodilni možje, ki so jim mnogi že označili za amaterje, načrtujejo nove spremembe.

Največja naj bi bila ta, da se bo število ekip iz 24 povečalo na 32, ob pa tem pa bodo svetovna prvenstva zamaknili na liha leta, da se ne bi več prekrivala z nogometnim svetovnim prvenstvom.

Celinska prvenstva decembra?

Ideja je tudi ta, da si svetovna prvenstva potekala vsake dve leti tako kot celinska prvenstva. Ob tem pa še evropsko prvenstvo in ostala celinska prvenstva ne bi bilo več avgusta in septembra, kot je že stalnica, ampak bi se odbojkarji na različnih celinah za lovoriko udarili decembra, še piše poljski mediji.

Pod črto: Da se prvenstva prestavi na liho leto, odbojkarje ne bo zmotilo, bolj ali manj jim bo vseeno, več nesmisla pa je čutiti pri razširitvi SP, saj je že zdaj veliko tekem nezanimivih, ob širitvi bi bilo teh še več. Prestavitev evropskega prvenstva na december, bi pomenilo prekinitev klubskih tekmovanj. Vprašanje, kako bi se na to odzvali klubi in igralci, ki želijo biti okoli božiča v družbi svojih ljubljenih.

Komentari

Vaš komentar