Dejan Vinčić pred prvim finalom: Vse je odvisno od nas

Odbojka 1. Sep 202221:51 0 komentarjev

V soboto se ob 17.30 začenjajo izločilni boji svetovnega odbojkarskega prvenstva. Odpirajo ga ravno Slovenci, ki se bodo v razmaku nekaj dni še drugič udarili z Nemci. V torek so v Stožicah nemške odbojkarje odpihnili, v soboto na tekmi za vstop med najboljših osem pa pričakujejo težje delo.

“Začenjajo se izločilni boji. Vsaka tekma je zdaj finale in temu primerno se bomo tudi pripravili. Vemo, kaj nam prinaša ta zmaga, saj imamo res idealno pot do polfinala. A ne prehitevajmo, usoda je hotela, da se ponovno srečamo z Nemci. Ne bo nam lahko, oni niso bili pravi, po drugi strani pa imamo tudi mi še rezerve. Glave smo ohladili, prvenstvo se zdaj začenja zares, v naših mislih so le Nemci,” pred sobotno tekmo z Nemčijo, ki bo v Stožicah na sporedu že ob 17.30, razmišlja Dejan Vinčić.

Nemci niso pokazali vsega, kar lahko

Izkušeni Velenjčan je mnenja, da Nemci, ki so bili pred dnevi povsem nemočni, lahko pokažejo več: “Definitivno. Res je, da smo jih z našo igro povsem onemogočili. Z začetnim udarcem, blokom, obrambo, … A menim, da to ni bil njihov pravi obraz. Zagotovo lahko igrajo boljše in tudi pričakujemo njihovo boljšo igro. Kot sem rekel, imamo še rezerve, popraviti moramo še določene napake in menim, da ne bi smelo biti težav.”

Foto: Aleš Fevžer

Idealen razplet skupinskega dela

Slovencem se je razplet skupinskega dela zelo poklopil, bolje se skoraj ne bi mogel. Kot drugi nosilci so za nasprotnika dobili Nemce, v primeru zmage, v katero prav nihče ne dvomi, pa jih v boju za polfinale čaka zmagovalec dvoboja med Nizozemsko in Ukrajino.

“Se strinjam, da imamo odprto pot. Če bi trdil drugače, bi se zlagal. Imamo odprto pot, vse je odvisno od nas. Naredili bomo vse, da to tudi izkoristimo. V petek nas čaka še en močen trening in podrobna videoanaliza. Vemo, kaj nas čaka in vemo, kakšno priložnost imamo,” je priznal Vinko.

Foto: Aleš Fevžer

Vinčić:  Mi smo vedno favoriti

Na vprašanje, ali bo tekma proti Nemčiji zdaj težja, ko so Slovenci veliki favoriti, je mirno odgovoril, da s tem nimajo niti najmanjših težav.

“Glede na to, kaj smo pokazali v zadnjih letih, smo vedno favoriti. Menim, da se moramo tudi tako obnašati. Smo favoriti, a biti nekaj na papirju, ne pomeni nič, treba je vse skupaj pokazati in potrditi tudi na igrišču. Torkova tekma je bila lep primer, kako se loti takih tekem. Tukaj so še peklenske Stožice, kjer našim nasprotnikom ni lahko, a kot sem rekel, na koncu igramo mi, od nas je odvisno, kakšen rezultat bo na koncu,” še pove slovenski organizator igre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!