Nič več tako, kot je bilo

Odbojka 15. Sep 202216:32 0 komentarjev
Foto: Alen Hadžić

Odbojkarska zveza Slovenije je spremenila format tekmovanja za Pokal Slovenije. Namesto zaključnega turnirja štirih najboljših ekip v ženski in moški konkurenci bomo v letošnji sezoni spremljali le veliki finale, ki bo 11. marca.

Pokal Slovenije je eden od dveh vrhuncev slovenske klubske tekmovalne sezone, najuspešnejši klubi v ženski in moški konkurenci se namreč podajo v boj za pokalno lovoriko. V letošnji sezoni se bo v pokalnem tekmovanju med seboj merilo 47 ženskih in 35 moških ekip. Dekleta bodo z nastopi začela 28. septembra, z 2. krogom, v katerem bo igralo 22 ekip, 3. in 4. krog se bosta odvijala 5. in 12. oktobra, nato pa se bodo v boj za najvišja mesta vključile še ekipe, ki bodo nastopale v 1.A Sportklub odbojkarski ligi in ki sodijo v ožji krog favoritov za končno zmago.

Obračune osmine finala s Calcit Volleyjem, Novo KBM Branik, SIP Šempetrom, GEN-I Volleyjem, Ankaranom, Formisom, ATK Grosupljim in OD Krimom bo moč spremljati 16. novembra, prve četrtfinalne tekme bodo 30. novembra, povratne 7. decembra. V letošnji sezoni bomo prvič doslej spremljali tudi polfinale, ki se ne bo odvijal v sklopu zaključnega turnirja najboljše četverice, ampak bo le-ta potekal ločeno, z dvema odigranima tekmama (doma in v gosteh), 8. in 15. februarja.

Fatoumatta Sillah ostaja pri Kamniku. Foto: Jure Banfi

Finale bo 11. marca

Veliki finale, na katerem se bosta za lovoriko med seboj pomerili najboljši dve ekipi, bo 11. marca, organizatorja bo Odbojkarska zveza Slovenije iskala z javnim razpisom. Pri moških bo finale prav tako potekal 11. marca, torej skupaj z ženskim finalom. Naslov pokalnih prvakinj bodo sicer branile odbojkarice Calcit Volleyja, pri moških so v lanski sezoni slavili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana.

V sezoni 2022/23 se bo tekmovanje za moške začelo 5. oktobra, s 3. krogom, v katerem bo nastopilo 22 ekip, v 4. krogu bomo že spremljali prve predstave 1.B ligašev, najboljše slovenske ekipe, ki bodo igrale v 1.A Sportklub odbojkarski ligi, ACH Volley Ljubljana, Merkur Maribor, Calcit Volley, Panvita Pomgrad, Salonit Anhovo, Črnuče, Hiša na kolesih Triglav in Fužinar Sij Metal Ravne, pa se bodo v tekmovanje vključile v osmini finala, ki bo 26. oktobra. Četrtfinale se bo odvijalo 7. in 21. decembra, polfinale pa 8. in 15. februarja.