Štirje novi blokerji v Calcitu: Tudi Pavlović in Hutinski

Odbojka 12. Jul 202214:57 > 14:59 0 komentarjev
Foto: Calcit Volley

V odbojkarskem klubu Calcit Volley so v izjavi za javnost sporočili, da so moško ekipo okrepili trije novi blokerji, žensko pa nova blokerka. Novi člani kamniškega kluba so Kolumbijec Daniel Aponza, nekdanji slovenski reprezentant Uroš Pavlović, Luka Lazar in Sara Hutinski.

Za 198 centimetrov visokega Kolumbijca Aponzo bo to druga evropska sezona. Preteklo leto si je kruh služil na Finskem pri ekipi Lakkapää iz Rovaniemija.

Iz Maribora se v Kamnik seli nekdanji slovenski reprezentant in nosilec srebrne medalje z evropskega prvenstva v Bolgariji in Italiji (2015) Pavlović. Pred tem je bil tudi član ACH Volleyja iz Ljubljane, kjer je prebil štiri sezone, še pred tem je dve sezoni igral v Avstriji za Dob, odbojkarsko pot pa je začel pri Panviti Pomgrad.

Foto: Aleš Fevžer

Povratnik v ekipo pa je Luka Lazar. Šestindvajsetletni in 195 centimetrov visoki Kamničan se vrača v domače okolje, po tem ko je dve sezoni branil barve Šoštanja Topolšice in Salonita iz Kanala.

Otrok Nove KBM Branika zdaj za Calcit

Blok državnih prvakinj je okrepila Sara Hutinski, nekdanji steber slovenske reprezentance, ki je dobršen del kariere preživela na tujem. V njenem življenjepisu se najdejo češki, francoski, italijanski in romunski klubi, v domovini pa je igrala za mariborski Branik, kjer je naredila prve odbojkarske korake.

Foto: Aleš Hutinski

V koronskem obdobju je športno obutev že postavila na klin in končala športno kariero, nato pa se je, ker je odbojko vendarle preveč pogrešala, vrnila na parket v dresu Luke Koper.

V Kamniki našli menjavo tudi za Morijevo in Brulca

Že pred tem so pri moški in ženski ekipi pripeljali nova organizatorja igre. Evo Pavlović Mori, ki odhaja v Turčijo, bo zamenjala 24-letna srbska reprezentantka Mila Djordjević, Jana Brulca pa Srb Miloš Arsenoski.

Foto: Calcit Volley

26-letnik je pred tem nosil dres Subotice, preden je prestopil k Zvezdi, je bil eno sezono član beograjskega Partizana.