Nora predstava Slovenca, ki je kljub temu naletel na kritiko

Odbojka 18. Nov 202319:50 0 komentarjev
Matej Kök
Foto: OZS

Slovenski reprezentant Matej Kök še naprej blesti v korejski ligi. Pri osmi zmagi Woorija s 3:2 v nizih proti KB Stars je dosegel neverjetnih 49 točk!

Woori je na deveti tekmi korejskega prvenstva prišel še do osme zmage. Ima le en poraz in z 22 točkami zaseda prvo mesto na lestvici.

Glavni razlog, da je temu tako, je slovenski reprezentant Matej Kök, ki je konec oktobra proti KAL Jumbos dosegel 47 točk, še dve več pa je vknjižil proti zadnjeuvrščenim Zvezdam.

V napadu je prispeval kar 44 točk, tri pa je dodal še servisom in dve z blokom. V napadu je imel 61-odstotni izkoristek, kar je vrhunski dosežek, a kljub temu direktor Woorija, gospod Shin, kot ga kličejo v klubu, s Slovencem ni povsem zadovoljen.

“Ne ve še veliko o odbojki. Kök ne ve, kakšno odbojko bi igral, uporablja le svojo moč,” je v pogovoru za klubsko stran slovenskega bombarderja pokritiziral Shin.

“Gre za igralca, ki je sposoben tudi drugih udarcev, a se ves čas trudi, da tega ne stori. Ni še igralec, ki bi znal obračati žoge in napadati tudi s tehniko. Pot je še dolga,” je še dodal direktor Woorija.

Matej Kök
Foto: OZS

Brez težav sprejel kritiko

Besede direktorja so prišle tudi Köka, ki je po sanjski predstavi namesto korenčka dobil palico. “Če sem iskren, se s Shinom vsak dan pogovarjava o tehničnih zadevah. Poskušal bom slediti njegovim navodilom in se skušal spremeniti. Čeprav bo težko, obljubim, da bom trdo delal vsak dan, da pridem na točko, kjer me želi direktor,” je kritiko sprejel slovenski odbojkar.

Dober občutek za to ima tudi Shin, ki je Slovenca na koncu tudi pohvalil in dejal, da ne gre za tipičnega tujca. “Običajno tujci ne poslušajo, pri Köku tukaj ni težav,” je še povedal Shin.

Woori sanja o prve naslovu

Po super začetku so pri Wooriju zrasli apetiti in sanjajo prvi naslov korejskega prvaka. Za zdaj jim resnično odlično kaže, a pot so trona je še dolga. Woori je bil najboljši leta 2021, ko so postali korejski podprvaki.

Kök je na osmih tekmah dosegel kar 240 točk, zanimivo, še deset več jih je zbral nekdanji ljubljencev navijačev Merkurja iz Maribora, Libijec Ahmed Ikhbayri, ki igra za Hyundai Skywalkers.