Norija v Veroni: Rok Možič kar zaplesal od veselja (VIDEO)

Rok Možič
Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Odbojkarji Verone so dobili tudi drugo četrtfinalno tekmo italijanskega prvenstva. Pred domačimi gledalci so na še enkrat na kolena spravili branilce naslova Lube Civitanovo (3:2). Od polfinala jih zdaj loči le še ena zmaga.

Potem ko je Verona v areni Eurosuolu slavila z izjemnih 3:0, so branilci naslova na gostovanje prišli po izenačenje. Lube je pokazal boljšo igro kot na prvi tekmi, dvakrat je tudi z 1:0 in 2:1 v nizih, a domači igralci, ki so leteli na krilih 4000 glasnih navijačev, se niso predali in po izenačenju na 2:2 več pokazali tudi v petem nizu in prišli do nove senzacije.

To je bila za Verono že deveta zmaga v nizu, z deseto zapored bi se uvrstili v polfinale izjemno močne Superlege. “Danes je v nekih trenutkih že kazalo, da smo obupali, a se je ekipa senzacionalno odzvala. Pred nami je zdaj tretja tekma, ki se bo ponovno igrala točko za točko, vsaka nezbranost bo kaznovana,” je po zmagi dejal pomočnik trenerja Radostina Stojčeva Dario Simoni.

Najlepše akcije zmage Verone s 3:2:

Rus neustavljiv, Bolgar MVP, odličen ponovno tudi Možič

Čeprav je ruski korektor Maskim Sapožkov dosegel kar 27 točk, tudi zadnjo za 15:11 in veliko zmago, je bil za MVP obračuna izbran bolgarski bloker Aleks Grozdanov, ki je prispeval 12 točk, od tega kar 5 z blokom. Verona jih je na koncu zbrala kar 16 blok točk, tri je uspešno nasprotnika blokiral tudi slovenski as Rok Možič, ki je ponovno odigral celotno srečanje.

Rok Možič je od veselja tudi zaplesal:

Mladi Mariborčan se je na koncu ustavil pri 15 točkah. V napadu je imel 52-odstotni izkoristek, odličen pa je bil kljub trem napakam tudi na sprejemu. Tretja napadalna gonilna sila Noumory Keita je dosegel 20 točk, pri gostih pa je bil s 23 točkami najboljši Ivan Zajcev.

Tretja četrtfinalna tekma med Verono in Lube bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri.

Poleg Verone je z 2:0 v zmagah povedla tudi Gianijeva Modena, ki je še drugič s 3:2 strla Piacenzo, medtem ko je Milano šokiral Perugio, Monza pa je izkoristila hude težave z boleznijo pri Trentinu.