Podvig Verone, o katerem govori celotna Italija (VIDEO)

Odbojka 21. Mar 202310:52
Rok Možič Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Verona je izjemno vstopila tudi v končnico italijanskega prvenstva. Na prvi četrtfinalni tekmi je z bleščečo predstavo ugnala branilca naslova Lube Civitanovo (3:0).

Čeprav se je vedelo, da Lube ni Lube iz lanske sezone, so bili domači odbojkarji v forumu Eurosuole velikanski favoriti, a Verona je pokazala, da je v izjemni formi in prišla do odmevne zmage že na gostovanju.

Del odmevne zmage je bil seveda tudi slovenski biser Rok Možič, ki je za Verono odigral celotno srečanje. V napadu sicer ni bil tako prodoren kot običajno (7/19), vseeno pa se je na koncu ustavil pri devetih točkah. Dosegel je tudi as in blok.

Vrhunci s tekme med Verono in Lube Civitanovo:

Najboljši posameznik Verone je bil sicer Malijec Noumory Keita s 16 točkami, Rus Maksim Sapožkov pa se je ustavil pri 14. Pri domačih sta bila najučinkovitejša Ivan Zajcev in Mattia Bottolo (13).

Četrtfinalni boji se igrajo na tri zmage. Druga tekma bo na sporedu že v sredo, ko bo Verona pred domačimi gledalci skušala priti do prve zaključne žoge za vstop med štiri najboljše v Italiji, kar bi bil za Verončane izjemen dosežek.

Na drugih tekmah je bilo vroče tudi v Trentu. Monza je Trentino prisilila v igranje petega niza, Modena je ravno tako v petih nizi strla pokalne prvake Piacenzo, Perugia pa je brze težav ugnala Milano. Gregor Ropret je pri Perguii enkrat prišel na začetni udarec.