Selektor se je odločil: znana je usoda Alena Šketa

Odbojka 4. Avg 202218:38 0 komentarjev
Alen Šket si je po klubski sezoni vzel čas za "celjenje ran", izpustil je tudi Ligo narodov. Foto: Aleš Fevžer

Do začetka odbojkarskega svetovnega prvenstva, ki ga bo med 26. avgustom in 11. septembrom gostila tudi Slovenija, je le še 22 dni. V slovenski reprezentanci je zdaj vse tako, kot mora biti, zato počasi že odštevajo dni do začetka spektakla v Stožicah.

Slovenci se po Ligi narodov, v kateri so ob obilici težav na koncu ostali brez zaključnega turnirja, pospešeno pripravljajo na glavni cilj reprezentančne sezone, svetovno prvenstvo, ki ga bo po sankcijah proti Rusiji ob Poljski gostila tudi Slovenija.

V slovenskem taboru vlada odlično vzdušje, vse gre po začrtanih tirnicah, zato je lahko slovenski selektor Mark Lebedew s potekom priprav lahko zadovoljen.

“Od kar smo se nazadnje videli, lahko rečem, da so fantje zelo napredovali. Veliko se dela na fizični pripravljenosti. Lahko rečemo, da delamo zelo trdo in kockice se počasi sestavljajo na želeno mesto,” pove nasmejani slovenski selektor.

Foto: FIVB

Vsi fantje zdravi in pripravljeni na največje napore

Težav s poškodbami ni, fantje so močno motivirani in kar je najpomembneje zdravi in pripravljeni na največje napore.

“Vsi, ki so tukaj, so stoodstotni. Poškodbe, ki so nas spremljaje preteklo akcijo, so preteklost. Imamo kakšne mikro težave, a nič takega, kar bi motilo proces treninga,” potrdi selektor.

Foto: Alen Hadžić

Za Šketa prvenstvo prišlo prehitro

Priprave je začelo 15 fantov, na današnjem druženju z novinarji jih je bilo le 14. Manjkal je novopečeni očka Alen Šket, zato smo selektorja vprašali, ali se bo član ACH Volleyja vrnil v ekipo.

“Alen je po klubski sezoni izpustil dolgo trenažno obdobje. Ko smo začeli s pripravami je bil fizično za ostalimi fanti. Turnir je pred vrati, zato nismo imeli časa, da bi namenili dodatne treninge. Pred tremi dnevi je postal tudi očka in vse skupaj je privedlo do odločitve, da z njim ne gremo na svetovno prvenstvo,” nam je zaupal Lebedew.

Slovence bo pred začetkom SP lahko pozdravila tudi mariborska publika. Foto: FIVB

Spored pripravljalnih tekem še ni povsem jasen

Slovenski odbojkarji bodo pred začetkom akcije v Stožicah, ki jo bodo Slovenci odprli proti Kamerunu, odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem. Zanimivo je, da jih je zelo malo potrjenih. Za zdaj je jasno le to, da bodo teden pred začetkom svetovnega prvenstva odigrali turnir v Mariboru. Eden izmed tekmecev pa bo Turčija.

Seznam slovenske reprezentance (14):

Podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret

Korektorja: Tonček Štern, Mitja Gasparini

Blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar

Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern, Jan Klobučar

Prosti igralec: Jani Kovačič

Spored slovenskih tekem v skupinskem delu SP – Stožice:

Petek, 26. avgust:
20.30 Slovenija – Kamerun

Nedelja, 28. avgust:
20.30 Francija – Slovenija

Torek, 30. avgust:
20.30 Slovenija – Nemčija