Konec evropskih nastopov za Calcit

Odbojka 16. Dec 202118:06 0 komentarjev
Foto: CEV

Odbojkarice Calcita Volleyja so se v Istanbulu za to sezono poslovile od evropskih tekmovanj. Na povratni tekmi osmine finala pokala Cev so jih še drugič premagale igralke Eczacibašija Dynavita, Turkinje so tako kot v Kamniku tudi tokrat zmagale s 3:0 (19, 17, 23).

Kamničankam na povratni tekmi nihče ni pripisoval možnosti za presenečenje. Turkinje, ki imajo v svoji vrsti zveneča odbojkarska imena, so za slovenske prvakinje premočna ekipa, tako da mnogi govorijo, da so izpadle praktično že po žrebu. Se pa jim je četa Gregorja Rozmana v Istanbulu bolje upirala kot pred osmimi dnevi na prvi tekmi.

Na začetku tekme je bilo videti, da domača ekipa Kamničank ni vzela stoodstotno resno. Slovenke so po točki Olivere Kostić povedle s 7:4, nato pa vodile vse do izida 12:11, ko pa je na servis prišla Tijana Bošković, so pobudo prevzele domače. Srbska zvezdnica je s tremi asi in še z enim odličnim servisom poskrbela za vodstvo svoje ekipe s 16:12, gostje so se še držale do izida 19:16, tri zaporedne točke gostiteljic pa so bile dovolj, da ni bilo več negotovosti.

Še najbližje v tretjem nizu

Začetek drugega niza je bil drugačen. V njem so si gostiteljice priborile lepo prednost petih točk, ki so jo držale do končnice, v njej pa jo še povečale. Z osvojenim drugim nizom so potrdile napredovanje, tako je lahko trener iz igre potegnil nekatere najboljše igralke, s tem pa tretji niz napravil bolj izenačen. Kamničanke so v njegovem prvem delu vodile za tri točke, zadnjič pa bile v prednosti pri izidu 19:18. Na 23. točki so jih tekmice spet ujele, upanja za častni niz pa je bilo konec, ko je as dosegla McKenzie Adams.

Boškovićeva je bila s 16 točkami najučinkovitejša igralka tekma, dve manj je pri slovenskih prvakinjah dosegla Kostićeva, kar pet jih je prispevala z blokom, dve neposredno s servisne črte.

Eczacibaši Dinavit – Calcit Volley 3:0 (19, 17, 23)

Dvorana Eczacibaši Spor Salonu, gledalcev 200, sodnika: Hesse (Nemčija), Boris (Italija).
Eczacibaši Dynavit: Sebnem Akoz, Bošković 16, Arici 6, Atlier 7, S. Sahin, Baladin 4, Ognjenović 1, Palabiyik, E. Sahin 1, Adams 11, Yilmaz 2, Heyrman 6, Yildrim 4.
Calcit Volley: Pavlović Mori 1, Špoljarič, Mihevc 1, Javornik, Radišković 8, Šiftar 6, Brulec Kostić 14, Lenart 1, Janežič, Charuk 4, Sillah 1, Zorman, Čižman.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!