Ne bodo ponovili napake Nizozemske, vložek je prevelik

Odbojka 7. Sep 202212:16 0 komentarjev
Klemen Čebulj je izjemno formo na svetovnem prvenstvu prenesel tudi na klubska igrišča. Foto: FIVB

"Vemo, kakšen je vložek. Ne vem, kako je bilo pri Nizozemski, a Slovenija ne podcenjuje nobenega. V četrtfinalu svetovnega prvenstva si tega ne moreš privoščiti, saj je vložek prevelik. Vsi vemo, kaj prinaša ta tekma - Katovice in boj za odličja. Napačen pristop te lahko drago stane, zato pri nas lakhomiselnosti ne bo," odločno podarja pomočnik selektorja Zoran Kedačič.

Pred nami je nov odbojkarski praznik, nov finale, kot radi poudarjajo odbojkarji, ki bodo danes zvečer, ob 21. uri proti Ukrajini (prenos tekme Sportklub 2) v razprodanih Stožicah lovili vstop med štiri najboljše! na svetovnem prvenstvu.

“Ukrajince dobro poznamo. Pogledali smo njihove tekme v skupinskem delu. Nič drugače ni kot pred kakšno drugo tekmo. Najprej smo analizirali sebe po tekmi z Nemci, zdaj pa so v naših mislih Ukrajinci. Tudi nanje se bomo pripravili, kot se mora,” mirno pove pomočnik selektorja Gheorgheja Cretuja Zoran Kedačič.

Foto: SK

Ukrajinci so dobro, a pomembneje bo nekaj drugega

Ukrajinska odbojkarska predstava za v učbenike proti Nizozemcem slovenski tabor ni presenetila, še manj pa prestrašila. “Ukrajina ima kar nekaj res odličnih posameznikov. Gojijo nekakšen ruski stil odbojke. Sicer nimajo toliko višine kot Rusi, so pa izredno skočni, v napadu pa sta zelo neugodna dva levoroka napadalca. Tukaj bomo morali biti pazljivi,” opozarja Kedačič.

Foto: Aleš Fevžer

Bolj kot Ukrajina bodo morali gledati nase. Kedačič meni, da bo najbolj pomembno to, da ne bodo delali lastnih napak in podarjali točke nasprotniku: “Ravno to je naredilo tako veliko razliko na njihovi tekmi z Nizozemsko. Poskušali bomo biti mi tisti, ki jih bomo prisilili v napake. Morali bomo biti pametni, v težkih trenutkih bomo morali biti mirni. Smo tehnično kvalitetnejši od Ukrajine, določene žoge lahko rešujemo na več načinov. Seveda na takih tekmah potrebuješ tudi servis in mislim, da po tem ne bi smelo biti težav in bo šlo vse skupaj po načrtih.”

“Želim jim veliko sreče”

Kot smo že večkrat poudarili bodo Stožice spet nabito polne. Ukrajince bo pričakal pravi pekel, ki pa se ga po njihovih besedah ne bojijo, energijo, ki jo daje publika, naj bi celo obrnili sebi v prid.

Foto: Aleš Fevžer

“Veliko sreče jim želim. To so pred njimi že govoril tudi ostali, a jim še ni uspelo. Ukrajinski športniki trenutno igrajo tudi za svojo domovino. Zdaj še toliko bolj. Vemo, kaj se dogaja v njihovi domovini, zato so še toliko bolj motivirani, da se pokažejo svetu. A v kotlu Stožic še niso igrali, verjemite, da ne vedo, kako je, bodo pa to izvedeli nocoj,” je še dodal Kedačič.

Obračun med Slovenijo in Ukrajino, ki bo odločal o tem, kdo se bo konec tedna na Poljskem boril za odličja, bo na sporedu v sredo ob 21. uri. Kdor nima vstopnice, si lahko tekmo ogleda tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Powered by Poll Maker

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!