Odbojkarski spektakel na Ljubljanici (VIDEO)

Odbojka 16. Avg 202222:30 > 23:07
Delite:
Foto: Uroš Kokol

Deset dni pred začetkom svetovnega prvenstva v odbojki za moške je Ljubljana prizorišče še enega športnega spektakla - odbojkarskih bojev na Ljubljanici. Ob tem je OZS priredila prvo državno prvenstvo v odbojki na vodi.

Odbojka na Ljubljanici ni potekala prvič. Premierno je bila na sporedu pred tremi leti.

V ženskem finalu sta se za naslov državnih prvakinj pomerili Nina Lovšin in Asja Šen proti Zali Javornik in Maji Marolt. Zanesljivi zmagovalki in prvi državni prvakinji v odbojki na vodi sta tako Lovšin in Šen. Tekmo sta dobili po dveh odigranih setih.

V napetem in zelo izenačenem moškem finalu pa sta po treh setih David Renko in Urh Port premagala Tadeja Boženka in Daniela Pokeršnika in tako postala prva državna prvaka v odbojki na vodi.

“Dogodki tega kova so izjemno pomembni za promocijo svetovnega prvenstva. Nam to predstavlja odlično povabilo občinstvu. Vidi se kaj vse organizatorji športnih dogodkov v Sloveniji zmoremo, smo v samem vrhu glede organizacije takšnih doživetij. To je tudi pripeljalo do tega, da v Sloveniji lahko dobro pripravimo svetovno prvenstvo. Pred nami je velik izziv, imamo zgolj dva meseca za pripravo prvenstva, kar običajno vzame tri ali štiri leta. Trenutno smo v sklepni fazi vsega potrebnega,” je o samem pomenu organizacije takšnega dogodka in svetovnem prvenstvu povedal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Dogodek so popestrili tudi z zvočno-svetlobno predstavo, nastopom sinhronih plavalk in muzikalom Povodni mož.

Igrišče 10 cm pod vodno gladino

Platforma na reki Ljubljanici z igriščem dimenzij 7 x 14 metrov, bo potopljena 10 centimetrov pod vodno gladino, igrišče pa bo označeno s svetlobno črto pa meri. Višina mreže za ženske bo 224 centimetrov, za moške 243 centimetrov. Dvojice se bodo med seboj merile po sistemu enojne eliminacije, tekme se bodo igrale na dva osvojena niza do 15. točke, tretji niz pa do 11. osvojene točke.

Dogodek je bil promocijske narave pred odbojkarskim mundialom, ki se bo od 26. avgusta do 11. septembra odvijal v Sloveniji in na Poljskem in na katerem se bo v boj za prestižno lovoriko podalo 24 najboljših reprezentanc sveta.

Komentari

Vaš komentar