Odbojkarji dočakali novo moč, manjkata le še dva

Odbojka 19. Maj 202318:15 0 komentarjev
Gregor Ropret Gheorghe Cretu
Foto: OZS

Ob koncu drugega tedna priprav je moška članska odbojkarska reprezentanca močnejša za novo ime. Treningom selektorja Gherogheja Cretuja se je namreč pridružil član italijanske Perugie Gregor Ropret, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Štiriintridesetletni odbojkar z Brezovice Gregor Ropret, ki je sodeloval pri vseh največjih dosedanjih reprezentančnih uspehih, se je snidenja s soigralci izredno razveselil.

“V klubu mi je manjkalo le nekoliko več igralnega časa, zato se izredno veselim prvih reprezentančnih tekem,” je v izjavi za OZS dejal motivirani organizator igre.

Izbrana vrsta bo danes končala drugi teden priprav. Po prostem vikendu se bo v prestolnici znova zbrala v ponedeljek. Tedaj se bosta ekipi pridružila še zadnja člana reprezentance Jan Kozamernik in Klemen Čebulj, ki sta v torek v poljskem državnem prvenstvu z zmago na peti tekmi osvojila bronasto kolajno z Assecom iz Rzeszowa.

Konec prihodnjega tedna bodo slovenski odbojkarji delo s treningov preizkusili tudi na tekmah. Gostovali bodo na Nizozemskem in tam z gostitelji odigrali dva pripravljalna obračuna. To bosta tudi edina preizkusa slovenske izbrane vrste pred začetkom lige narodov.

Uvodni obračun v tem tekmovanju Slovence v japonski Nagoji čaka proti Srbiji in je oddaljen 19 dni.

V dolgi sezoni bo štela vsaka tekma

“Upam, da ekipa ostane zdrava. Vsi fantje nismo več najmlajši. Reprezentančna sezona bo res dolga, čaka nas precej tekem, prav vsaka izmed njih pa bo štela. Vsaka zmaga bo pomembna za razvrstitev na svetovni jakostni lestvici. S fanti se dobro poznamo. Verjamem, da se bomo na igrišču hitro ujeli in pokazali pravo tekmovalno pripravljenost,” je še dodal Ropret.

Turnir na Japonskem bo prvi izmed treh v rednem delu lige narodov. Po štiri tekme slovensko vrsto nato čakajo še v Franciji (20.-25. junij) in na Filipinih (4.-9. julij). Rezultatska uspešnost jo lahko popelje še na Poljsko, kjer bo med 19. in 23. julijem še zaključni del tekmovanja.

Konec avgusta se bo začelo evropsko prvenstvo, konec septembra pa še kvalifikacije za olimpijske igre.

Utrinki prvega Ropretovega treninga:

Gregor Ropret Gregor Ropret
Foto: OZS
Gregor Ropret Gregor Ropret
Foto: OZS
Gregor Ropret Žiga Štern Gregor Ropret Žiga Štern
Foto: OZS
Gregor Ropret Gregor Ropret
Foto: OZS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!