Orefice: Naslednji korak želim narediti v tej zares lepi državi

Odbojka 16. Jan 202418:11 0 komentarjev
Alessandro Orefice
Alessandro Orefice. Foto: CEV

Kot smo že danes kot prvi poročali, je sedaj tudi uradno, da je novi selektor ženske odbojkarske reprezentance Italijan Alessandro Orefice.

Orefice je pred tem opravljal vlogo trenerja pri italijanski ekipi San Lazzaru, bil je pomočnik trenerja pri Bologni, nato pa se je preselil v Francijo. Naprej je bil kondicijski trener pri St. Raphaelu, nato pa je opravljanju vlogo pomočnika in kondicijskega trenerja pri Cannesu in estonski izbrani vrsti, leta 2020 prevzel vlogo glavnega trenerja pri Venellesu, od leta 2022 pa je bil tudi prvi trener Estonije.

Slovenske odbojkarice v letošnji reprezentančni sezoni čakata dva izziva. Med 17. majem in 16. junijem se bodo merile v zlati evropski ligi, avgusta pa bodo na sporedu še kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

“Za vodenje slovenske reprezentance sem se odločil, ker gre za sodelovanje z resno in uspešno zvezo, ki ima jasno začrtane cilje in odbojkarsko miselnost, ki se zelo dobro sklada z mojo. Prav tako menim, da ima Slovenija zelo veliko dobrih igralk, začenši s tistimi bolj izkušenimi, ki igrajo v najmočnejših ligah na svetu, pa vse do nekaterih mladih igralk, ki imajo velik potencial, da bodo v prihodnje, vsaj po mojem mnenju, vrhunske igralke,” je dejal Alessandro Orefice.

“Kot tretji razlog, ki se mi zdi zelo pomemben in mi je zelo všeč, pa sta mentaliteta in trdo delo, ki sta značilna za ta del Evrope in zato si svoj naslednji korak želim narediti v tej zares lepi državi,” je še dodal novi selektor ženske reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!