Življenjska forma asistenta, ki ga je opazil tudi Matjaž Kek

Nogomet 16. Jan 202415:00 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Matija Kavčič, bočni branilec ljubljanskega Brava, je v tej sezoni v Prvi ligi Telemach zbral kar deset asistenc in je z naskokom najboljši asistent prvenstva. Kot ta je pričakovano dobil tudi selektorjev vpoklic, ki se ga je zelo razveselil. Zdaj upa še na tujino.

“Saj niti sam ne vem, kako mi je uspevalo. Očitno je treba trenirati dolgo časa, da se ti potem v eni sezoni odpre. Ujameš trenutek dobre forme, vse se sestavi. Kot sem že večkrat rekel, pa potrebuješ tudi nekoga, ki tvoje podaje spremeni v gol. V tej sezoni nam gre v tem pogledu pri Bravu res dobro. Odlični smo v zaključkih, zato tudi moje podaje lažje najdejo cilj in končajo v golu,” nam je povedal Matija Kavčič, za katerim je že 131 nastopov v slovenski prvoligaški druščini.

V prejšnjih 112 nastopih je zbral šest asistenc, zdaj v 19 kar deset. Kako dobro gre temu 26-letnemu levemu bočnemu branilcu, potrjuje dejstvo, da reprezentant Žan Karničnik iz Celja, ki je na lestvici najboljših asistentov njegov najbližji zasledovalec, za njim zaostaja za štiri asistence.

Iz časov, ko je igral še za Gorico. FOTO: Jure Banfi.

Reprezentanca izpolnitev sanj, zdaj si želi še več

V prvi slovenski ligi je kot član Gorice debitiral z 21 leti, pet let pozneje pa dočakal sezono, v kateri je močno opozoril nase. Opazil ga je tudi selektor Matjaž Kek in ga poklical za januarsko reprezentančno akcijo, ko Slovenijo čaka prijateljska tekma v ZDA.

“To je nekaj najlepšega, kar se športniku lahko zgodi. To, da si v reprezentanci, je velika čast. A ali B reprezentanca, vseeno je. Vpoklic selektorja ti da vedeti, da nekaj delaš prav. Zagotovo dobiš nov zagon,” je vesel selektorjevega vpoklica.

“S fanti se poznamo že iz domačega prvenstva, a je vseeno lepo, da bomo dlje časa skupaj in se bomo spoznali še bolj. Še bolj se bomo ujeli. Na voljo bomo imeli osem dni, ki jih bomo skušali maksimalno izkoristiti. Dobro bomo trenirali, skušali odigrati dobro tekmo in se vrnili domov,” pravi o akciji, na kateri bo selektor preizkusil predvsem nogometaše iz slovenske lige.

V reprezentančni opremi (v ozadju). FOTO: Aleš Fevžer.

Pa upa na to, da bi bil lahko zraven tudi, ko bo šlo zares? Morda celo poleti na evropskem prvenstvu v Nemčiji?

“Seveda razmišljam tudi o tem. O reprezentanci in nastopu na velikem tekmovanju sanjaš, odkar začneš igrati nogomet. To nogometaši vedno nosimo v podzavesti. Želja je velika, to je normalno. Ali je tudi realna, pa ne vem. Bomo videli. Pustimo se presenetiti,” je bil iskren Kavčič, ki lahko optimizem črpa tudi zaradi tega, ker igra na ranljivi levi strani obrambe, na kateri je imela Slovenija v preteklosti kar nekaj težav.

Upa tudi na tujino, Bravo še niso rekel zadnje

Ne samo na evropsko prvenstvo, upa tudi na prestop v tujino, v kateri še nikoli ni igral.

FOTO: Aleš Fevžer.

“Seveda vsak nogometaš sanja tudi o igranju v tujini. Za zdaj ni še nič konkretnega. Veliko slišim od drugih ljudi, a da bi se kaj pripravljalo, ne vem. Upam pa, da se bo nekaj zgodilo,” pravi nogometaš, ki od igralcev na svojem položaju najbolj ceni zdaj že upokojenega dolgoletnega brazilskega zvezdnika Real Madrida Marcela.

Za konec smo ga povprašali tudi o tem, kako je zadovoljen s tem, kar je v prvi polovici sezone pokazal Bravo.

“Zelo smo zadovoljni. Smo na petem mestu, blizu tretjega mesta. Ampak na tem ne bomo zaspali. Težimo k temu, da bomo vsak dan boljši. Kot posamezniki in ekipa. Pustimo se presenetiti, kam nas bo to pripeljalo,” je povedal o ekipi, ki jo od lanskega leta naprej s klopi vodi mladi Aleš Arnol.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!