Panvita je pretila, a Merkur se ni dal

Odbojka 20. Apr 202222:38 > 22:40
Foto: Jure Banfi

Merkur Maribor je na prvi tekmi v boju za tretje mesto v državni odbojkarski ligi v domači dvorani tesno premagal Panvito Pomgrad s 3:2 (-25, 20, 17, -22, 12). Naslednja tekma bo v Murski Soboti v petek ob 19. uri, z drugo zmago pa bi si Mariborčani že priigrali končno tretje mesto.

Aktualni prvaki Mariborčani, ki bodo morali predati krono najboljšega odbojkarskega kolektiva v državi, so težje od pričakovanj ugnali Pomurce in so še zmago oddaljeni od končnega tretjega mesta. Panvita je v tej sezoni Mariboru na šestih tekmah odvzela sedem nizov, a še čaka na prvo zmago.

Varovanci Sebastijana Škorca so dvoboj odprli slabo in dovolili gostom, da so hitro povedli, v zaključku pa nekoliko nenadejano prišli do prvega niza. To je vendarle prebudilo prvake iz minule sezone. Ti so zanesljivo osvojili naslednja dva niza. Drugega so po hitrem vodstvu za osem točk na koncu dobili s 25:20, v tretjem pa so bili še bolj prepričljivi in ga osvojili z osmimi točkami prednosti.

Merkur Maribor: Cafuta, Herman, S. Adžović, Kovačević 4, Pavlović 7, Bračko 15, Košenina, Donik 1, A. Adžović, Planinšič 2, Kržič 7, Ikhbayri 22, Gergye 21.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 27, McConnell 24, Drvarič 3, Vrabl, Radović 5, Rojnik 4, Lakner 4, Bedrač 2, Fužir 7, Novak, Hafner, Grabar.

V četrtem so znova pretili Pomurci, ki so v drugi polovici niza ves čas spretno držali prednost treh ali štirih točk, tako da so še drugič v tej sezoni v Mariboru izsilili odločilni peti niz. V njem so varovanci Dejana Fujsa prvi povedli za dve točki, prednosti pa niso uspeli dolgo zadržati, saj so domači vendarle upravičili vlogo favoritov in peti niz dobili s 15:12.

Pri domačih sta z 22 oz. 21 točkami izstopala Roland Gergye in Ahmed Ikhbayri, pri gostih pa sta jih 27 oz. 24 prispevala Dino Vinkovič in Connor McConnell.

Komentari

Vaš komentar