Pleško strnil misli: hvaležen, da je bil njihov trener

Odbojka 26. Apr 20229:39 0 komentarjev

Po letu premora smo v finalu najmočnejše slovenske odbojkarske lige za moške spet gledali finale med ACH-jem in Calcitom. Kamničani so poskušali vse, a vseeno se je serije končala že po treh tekmah v prid ljubljanske zasedbe.

“Lahko rečem, da je ACH Volley pošteno zmagal. Pokazali so več v napadu. Sami smo imeli svojo priložnost v Kamniku, a je nismo izkoristili. Na tretji tekmi sem pričakoval, da se bomo bolj enakovredni, a spet je zatajil naš napad. Naredili smo 14 lastnih napak v napadu in prejeli še 10 blokov. Po drugi strani pa ne eni ne drugi nismo prikazali presežka odbojke. Nikola Gjorgiev je bil spet na nivoju, zaključil je, kar je imel, priključil se mu je še Jan Pokeršnik … Enostavno je bila naša predstava danes premalo za ACH, čestitam mu za naslov,” je po koncu sezone dejal trener Calcita Matija Pleško, ki je še lani sedel na klopi ACH Volleyja.

Obžalujejo drugo tekmo

Calcita najbolj boli druga tekma, ko so imeli vse v svojih rokah, nato pa zapravili veliko prednost in dovolili Ljubljančanov, da povedejo z 2:0 v zmagah.

“Tekmo smo večkrat pogledati, analiz je bilo ogromno. Imeli smo svoje priložnosti. Tekmo bi lahko končali že v tretjem nizu, tudi v četrtem, a spet je bil tam Gjorgiev, ki je poskrbel za potezo več. Vse skupaj smo pregledali, a, ko se tekma lomi, moraš biti bolj udaren v napadu, žal pa to nam ni uspelo,” je športno priznal poraz Pleško.

Kamničani so v pretekli sezoni osvojili pokalno tekmovanje, v tej so ostali brez lovorike. V pokalu so obstali v polfinalu, v ligi MEVZA se niso uvrstili na zaključni turnir, so pa vtis popravili z uvrstitvijo v finale v državnem prvenstvu. Glede na to, kaj se jim je dogajalo med sezono – imeli so veliko težav s poškodbami in drugimi zadevami – so lahko v Kamniku s sezono zadovoljni.

Pohvalil svoje igralce za prizadevnost

“O naši sezoni lahko govori kot o enem hitrem vrtiljaku. Šlo je gor in dol, na koncu pa smo se vseeno uvrstili v finale. Že v polfinalu nam ni bilo lahko. Premagati smo morali aktualnega prvaka Merkur Maribor. Mitja Gasparini je v garderobi sezono lepo povzel in dejal, da vse skupaj niti ni slabo za zadnje tri mesece treninga, ampak pustimo, kar je bilo, je bilo. Fantom sem povedal, da mi jih je bilo užitek trenirati. Bilo so zelo homogena skupina, zelo so bili pridni in poslušni na treningu, zato mi je še toliko bolj žal, da serija ni bila bolj napeta. Še enkrat, hvaležen sem, da sem bil njihov trener,” je sezono povzel trener Kamnika, ki je v začetku tega tisočletja Calcit popeljal do treh naslovov državnih prvakov.

Obeta se kar nekaj sprememb

Nekdanji slovenski reprezentant ostaja na klopi kamniške ekipe, ima še veljavo pogodbo, po naših informacijah pa se bo močno prevetrila igralska zasedba. Pleško ni bil konkreten, saj meni, da je za pogovor o tem še prehitro. “Zagotovo se klub že ozira proti naslednji sezoni. Zamenjav bo kar nekaj, verjamem, da bo klub, ko bo za to čas, obvestil javnost o vseh spremembah,” je še dodal Pleško.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!