Plot podaljšal, obetavnemu Mujanoviću prva pogodba

Miha Ploj (Foto: calcitvolley.si)

Zasedba odbojkarskega prvoligaša Calcit Volleyja dobiva končno podobo za prihajajočo sezono. S Kamničani je dogovor podaljšal Miha Ploj, svojo prvo pogodbo z matičnim klubom pa je podpisal tudi nadarjeni 17-letni mladinski reprezentant Nik Mujanovič.

Moška ekipa kamniškega prvoligaša je doslej v svoje vrste pripeljala le srbskega sprejemalca Danila Pavlovića, medtem ko so vsi preostali igralci pogodbo s klubom že imeli sklenjeno oziroma so jo podaljšali. Med njimi je tudi Miha Ploj, ki je pri 34. letih sklenil nov enoletni dogovor.

“Vesel sem, da imam še naprej priložnost biti del kluba, v katerem tudi pri ostalih vključenih v klub opažam, da gojijo isto strast do odbojke in željo po uspehu, zato se je tudi bilo toliko lažje dogovoriti za podaljšanje pogodbe. V novi sezoni bi rad dokazal čim boljšo igro, ker pa sem po naravi tekmovalen, si želim osvojiti naslov državnega prvaka,” je za klubsko spletno stran dejal Ploj.

Mladinski reprezentant po očetovih stopinjah

Nik Mujanovič (Foto: calcitvolley.si)

Čeprav bo šele oktobra dopolnil sedemnajst let, je Nik Mujanović v lanski sezoni kot član druge kamniške ekipe in mlajših selekcij že dobil priložnost tudi na nekaterih tekmah srednjeevropske lige, na tekmi proti Vardarju pa dosegel tudi svoje prve točke v pokalu challenge. Zato ni nobeno presenečenje, da bo v novi sezoni ves čas igral za prvo člansko ekipo.

“Bilo je malo stresno pred podpisom pogodbe, saj sem v tem času dobil še ponudbo iz ACH Volleyja ter imel končnico v šoli. Takrat je bilo ogromno na enkrat, ampak zdaj, ko je urejeno, sem popolnoma miren. Zelo se veselim te sezone in upam, da bom lahko dosegel, kar se od mene pričakuje,« je ob podpisu svoje prve profesionalne pogodbe dejal dvesto centimetrov visoki Mujanovič.”

Kot so še dodali pri Calcit Volleyju, je pred dvajsetimi leti njegov oče Šemso s kamniškimi odbojkarji veselil prvega naslova državnih prvakov. Takrat so bili njegovi soigralci tudi trener Matija Pleško in njegov pomočnik Gašper Ribič ter športni direktor Tomi Šmuc.