Po dnevu in pol potovanja prispeli na Filipine

Odbojka 19. Jun 202218:16 > 18:22
Foto: volleyballworld

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je po dolgem potovanju - trajalo je kar 34 ur - prispela na Filipine, ki bodo prizorišče drugega turnirja elitne Lige narodov. Slovenci se bodo v Quezon Cityju med 21. in 26. junijem merili z Nizozemci, Argentinci, Italijani in Japonci.

Slovenski odbojkarji so uvodni turnir letošnje VNL v Brasilii zaključili z zmagama proti Avstraliji in Kitajski ter porazoma proti ZDA in Braziliji, na svetovni lestvici pa trenutno zasedajo visoko 8. mesto. Pred njimi so le Poljaki, Brazilci, Rusi, Francozi, Italijani, Američani in Argentinci. Slovenci so na Filipine odpotovali z jasnima ciljema – nanizati čim več zmag in predvsem dvigniti raven igre

Sprememba postava dodaten izziv za selektorja

“Raven igre smo že v Braziliji v primerjavi s prvo tekmo precej dvignili, a to ni dovolj. Moramo biti še boljši, imamo še veliko rezerve v vseh elementih. Za ekipo je zelo pomembno, da se vanjo vračata Urnaut in Vinčić, predvsem zaradi izkušenj, ki jih imata. Osvežitev je dobrodošla tudi zaradi napornega urnika in zgoščenega tekmovanja. Pomembno bo tudi, da se čim prej integrirata nazaj v ekipo. Vloge so se zdaj namreč nekoliko spremenile in to bo za vse še dodaten izziv, a hkrati tudi motiv. Z zadnjimi treningi sem zadovoljen, zato pričakujem dobre predstave,” je dejal avstralski strateg na slovenski klopi Mark Lebedew.

Foto: FIVB

Tri menjave v ekipi

Slovenska četa je v primerjavi s turnirjem v Braziliji nekoliko spremenjena. Reprezentanci so se priključili Tine Urnaut, Dejan Vinčić in Sašo Štalekar, turnir na Filipinih pa bodo izpustili Mitja Gasparini, Uroš Planinšič in Matic Videčnik.

Štalekar: Naš cilj je jasen

“Ves čas smo spremljali reprezentanco, kako igra v Braziliji pa tudi sicer smo bili s soigralci ves čas v stiku. Zdaj je po zasluženem počitku končno tudi zame napočil čas, da se pridružim ekipi. Naš cilj je jasen, želimo si čim več zmag, predvsem pa moramo dvigniti raven igre na nivo, ki nas je krasil prejšnjo sezono. Osebno pa se seveda želim dokazovati. Za to je zdaj čas, mlajši reprezentanti dobivamo več priložnosti, da pokažemo, kako dobro smo trenirali in na kakšni ravni smo sposobni igrati,” je priključitev k reprezentanci pozdravil visoki bloker Sašo Štalekar.

Foto: Aleš Oblak

Prvi tekmeci Slovencev v Quezon Citzju bodo Nizozemci, obračun bo na sporedu v torek, 21. junija ob 9. uri.

Liga narodov, turnir na Filipinih (slovenske tekme):

Torek, 21. junij:
9.00 Slovenija – Nizozemska

Četrtek, 23. junij:
13.00 Argentina – Slovenija

Sobota, 25. junij:
13.00 Italija – Slovenija

Nedelja, 26. junij:
9.00 Japonska – Slovenija

Lestvica Lige narodov:

Standings provided by SofaScore LiveScore