Slovenci okrepljeni na Filipine: “Vesel sem, da sem nazaj”

Odbojka 17. Jun 202212:00 0 komentarjev
Izkušeni Dejan Vinčić bo med potniki na Filipine. Foto: CEV

Po krajšem premoru je pred slovensko odbojkarsko reprezentanco nov turnir v Ligi narodov. Po potovanju v Brazilijo bodo nove točke v boju za uvrstitev med najboljšim osem lovili na Filipinih. Prvič v tej sezoni bo dres reprezentance oblekel tudi izkušeni Dejan Vinčić, ki že komaj čaka, da tudi sam zaviha rokave in pomaga ekipi.

Dejan Vinčić je bil eden tistih, ki jim je selektor Mark Lebedew namenil nekaj več počitka. Po naporni sezoni v Nemčiji, kjer se je s Friedrichshafnom razveselil pokalne lovorike, je potreboval nekaj časa, da odmisli odbojko, da zaceli poškodbe.

“Potreboval sem nekaj dni za počitek, da ‘poštimam’ hrbet, da spočijem glavo, vsi vemo, da je pred nami dolgo poletje. Res je, da nisem potoval v Srbijo in Bolgarijo ter na prvi turnir v Brazilijo, a smo doma pridno trenirali in zdaj sem nared, da tudi sam zaženem motor v tekmovalnem smislu. Vesel sem, da sem nazaj,” nam je povedal izkušeni organizator igre.

Počutje je dobro, ekipa raste

Potem ko se je ekipa vrnila iz Brazilije je tudi Vinko ves čas skupaj z ekipo. Opravili so nekaj treningov šest na šest in pravi, da se odlično počuti.

Foto: Guliverimage

“Vesel sem, da je tako, da je vse v redu. Tudi nivo igre iz tekme v tekmo, iz treninga v trening raste. Zavedamo se, da smo še daleč od tiste optimalne forme, a že to, da napredujemo je super podatek. Filipini in nato še Poljska bosta idealna priložnost, da še dvignemo formo in se uvrstimo med osem najboljših,” poudarja 35-letni Velenjčani.

Italijani tudi z Michielettom

Slovence na Filipinih čakajo dvoboji z Nizozemsko, Argentino, Japonsko in Italijo. S tekmeci, ki jih čakajo čez nekaj dni, se še niso ukvarjali. Če bodo imeli prvi trije enako postavo kot na prvih turnirjih, so Azzurri, ki so že tako ali tako blesteli na prvem turnirju, zdaj skoraj v prvi postavi. Ekipi so se pridružili tudi MVP EuroVolleyja 2021 Alessandro Michieletto, Daniele Lavia in tudi Simone Anzani. Podajalec Simone Giannelli je z Italijo že od samega začetka.

Foto: CEV

“Ko bomo prispeli na prizorišče, bomo imeli dovolj časa, da se na naše nasprotnike pripravimo tudi taktično. Kolikor vem, bodo ekipe ostale enake, razen Italijanov, ki bodo skoraj v postavi z zadnjega finala EuroVolleyja. Tako kot vedno, bomo šli iz tekmo v tekmo. Trenutno je fokus na nas, mi moramo dvigniti nivo in potem bo vse v redu,” je povsem miren izkušeni odbojkar. V prihodnji sezoni bo v Friedrichshafnu dobil še slovensko družbo. Iz Grčije se v Nemčijo seli reprezentančni kolega Žiga Štern.

Vse tekme Slovenije si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

V ekipi se ne preračunava

Slovenija ima po prvih štirih tekmah v Braziliji na svojem računu dve zmage in dva poraza. Šest točk, kar pred nadaljevanjem Lige narodov ni slabo, a zdaj bo potrebno nabirati točke skoraj na vsaki tekmi. Med osem najboljših se želijo uvrstiti praktično vsi.

“Na Filipinih je zagotovo cilj, da zmagamo vse tekme. Sami ne preračunavamo, kaj bi bilo dobro in kaj ne, cilj je zmagati vse tekme, če ti to uspe, se bo vse seštelo, kot se mora. Veliko je odvisno tudi od drugih. Presenečenja se dogajajo pri vseh. Mislim, da se bo po drugih turnirjih že bolje videlo, kaj se lahko pričakuje, sploh pa po zadnjih turnirjih, ko bodo vse ekipe v popolni zasedbi,” meni Vinčić.

Slovenci imajo trenutno na svojem računu šest točk. Foto: FIVB

Vsaj dve spremembi v slovenski zasedbi

V primerjavi z zasedbo, ki jo je slovenski selektor Lebedew odpeljal v Brazilijo, bosta med potniki na Filipine tudi Vinčić in Tine Urnaut. Pričakuje pa se še kakšna zamenjava, ki jo bo v popoldanskih urah razkril Lebedew.

Liga narodov, turnir na Filipinih (slovenske tekme):

Torek, 21. junij:
9.00 Slovenija – Nizozemska

Četrtek, 23. junij:
13.00 Argentina – Slovenija

Sobota, 25. junij:
13.00 Italija – Slovenija

Nedelja, 26. junij:
9.00 Japonska – Slovenija

Lestvica Lige narodov:

Standings provided by SofaScore LiveScore