Brez korektorja ni šlo: “Tega si ne bi smeli več privoščiti”

Odbojka 21. Jun 202217:43 > 22. Jun 2022 6:21 1 komentar
Slovenci imajo po petih tekmah le šest točk. Foto: volleyballworld

Turnir Lige narodov (VNL) na Filipinih se za slovensko odbojkarsko reprezentanco ni začel po njenih željah. Nizozemska je bila od čete slovenskega selektorja Marka Lebedewa boljša s 3:0 (17, 21, 24).

Slovenci so na Filipine odpotovali le z enim korektorjem (op. p. Mitja Gasparini je ostal doma), nato pa dan pred tekmo ostali tudi brez njega. Tonček Štern je namreč oddal pozitiven covid test, enaka smola je doletela tudi prvega libera Janija Kovačiča in oslabljeni Slovenci niso bili kot premagljivim Nizozemcem.

Lebedew je moral eksperimentirati.  Na mesto korektorja je postavil blokerja Danijela Koncilja, a se mu poteza ni najbolje posrečila. Škripalo je tudi na sprejemu, Tulipani pa so dosegli kar devet asov in po treh nizih izkoristili težave v slovenski ekipi.

Lebedew: Pričakovali smo drugačen rezultat

“Zagotovo smo pričakovali drugačen rezultat proti Nizozemski, sploh bo dvigu forme na zadnjih treh tekmah. A imeli smo tudi smolo s covid primeri, v zadnjih trenutkih smo morali zamenjati postavo,” je po tretjem porazu v Ligi narodov povedal slovenski selektor.

Mark Lebedew:

Mnogi so pričakovali v igri Tineta Urnauta in podajalca Dejana Vinčića. Kapetana morda celo na mestu korektorja, a od tega ni bilo nič. “Nista še stoodstotna, zato smo bili v težkem položaju. A ne glede na to, smo pričakovali boljšo igro. Boljše odločitve v napadu, bolj prodoren servis, a danes nismo našli ritma v teh dveh elementih,” je pojasnil selektor.

Končnice nizov med Slovenijo in Nizozemsko:

Kozamernik: To ni naš nivo

“To vsekakor ni začetek, ki smo si ga želeli. Nizozemci so igrali zelo dobro, mi pa na drugi nismo prikazali tega, kar bi morali. To ni bil naš nivo, čaka nas še veliko dela. Moramo pozabiti to tekmo in pogledati v prihodnost. Izkoristiti moramo vsak trening, ki nam je na voljo, da bomo nato na naslednji tekmi izvleki kaj več kot danes,” je razočarano selektorja dopolnil Jan Kozamernik.

Jan Kozamernik:

Je turnirja za pozitivna Šterna in Kovačiča že konec?

Tonček Štern in Jani Kovačič sta po oddanem pozitivnem testu dobila petdnevno karanteno. Če v naslednjih dneh ne bosta imela več simptomov, bosta lahko v soboto, ko bo na sporedu ponovitev finala iz EuroVolleyja 2021, lahko nazaj v kadru slovenske reprezentance.

Ropret: Take predstave si ne bi smeli privoščiti

Slovenci imajo po petih tekmah le dve zmagi in le šest točk. Potrebno bo začeti nabirati točke, če ne, se lahko izmuzne tisto tako želeno osmo mesto, s tem pa gredo skozi okno tudi točke v boju za razvrstitev na lestvici FIVB, ki bo v veliki meri odločala o potnih za uvrstitev na naslednje olimpijske igre.

“Šlo je za tekmo, ki si je nismo želeli. Še ena zelo slaba predstava, ki se je ne bi smeli več privoščiti, saj bo tekmovanje vse težje. Prihajajo vse težji tekmeci. Če še želimo računati na uvrstitev med Top 8 in izločilne boje, bo potrebno veliko stvari popraviti v naši igri. Treba bo zaigrati nivo ali dva višje v vseh elementih. Le tako lahko še upamo na vodilno osmerico,” je svoje pristavil tudi Gregor Ropret.

Gregor Ropret:

Če ne padejo Argentinci …

Pred Slovenci je prost dan, čas za dodaten trening in videonalize, nato pa jih v četrtek ob 13. uri po slovenskem času čaka Argentina, ki bo morala pasti, saj igra z rezervno postavo. Igrajo brez Luciana de Cecca, Facunda Conteja, Sebastiana Soleja, Martina Ramosa, Federica Pereyre, niti “našega” Christiana Poglajena, kar pomeni, da je trenutno bronaste olimpijske ekipi iz Tokiana Filipinih bolj malo.

Nadaljnji spored slovenske reprezentance na Filipinih:

Četrtek, 23. junij:

13.00 Argentina – Slovenija (SK1)

Sobota, 25. junij:

13.00 Italija – Slovenija (SK1)

Nedelja, 26. junij:

9.00 Japonska – Slovenija (SK1)

Lestvica Lige narodov 2022:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje