Po spodleteli sezoni v Ljubljani se je vrnil v Kamnik

Odbojka 25. Maj 202116:36 > 16:47 0 komentarjev
(Foto: CEV)

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so minulo državno prvenstvo končali na tretjem mestu, osvojili pa Pokal Slovenije, gredo v novo sezono z novim trenerjem. Iz ACH Volley se v Kamnik seli Matija Pleško. Njegov pomočnik bo Gašper Ribič.

Matijo Pleška na Kamnik vežejo lepi spomini. S Calcitom je še kot igralec na začetku tega tisočletja osvojil tri naslove državnega prvaka in pokalno lovoriko.

V Kamniku sem se vedno počutil zelo dobro in temu primerno smo tudi igrali. Vsekakor imam na tisto obdobje zelo lepe spomine, saj so bili to moji prvi osvojeni naslovi državnega in pokalnega prvaka, pa ne samo zame. Vendar sem se v Kamnik rad vračal tudi, ko sem bil na drugi strani in to se ni spremenilo. Tudi zato je bilo toliko lažje sprejeti odločitev, da se v klub vrnem v vlogi trenerja,« je svojo vrnitev v Calcit Volley, le da tokrat v vlogi trenerja, komentiral Pleško.

Da pa bo vse v znamenju tiste legendarne kamniške generacije iz začetka tega tisočletja, je poskrbel Gašper Ribič, ki bo po treh letih spet delal s prvo člansko kamniško ekipo. Tokrat v vlogi pomočnika.

Trenutno sicer še ni znano s kakšno zasedbo se v novo sezono podajajo Kamničani: “To je naloga športnega direktorja. Mislim, da bo tudi to kmalu znano, odkrijem lahko le, da bomo imeli konkurenčno ekipo in da bo jedro ekipe bolj ali manj ostalo. Žal mi je le, da ne bo Saša Štalekarja, ki odhaja v Grčijo.”

Po Tomiju Šmucu, ki je v začetku meseca prevzel vlogo športnega direktorja moške ekipe, se tako v Kamnik vrača še en nekdanji igralec, ki je poskrbel za do zdaj najbolj svetle trenutke kamniške moške odbojke.

Odbojkarji Calcit Kamnika so v finalu pokala s 3:0 ugnali prav ACH Volley. Ljubljančanom so tako prizadejali še drugi veliki poraz v sezoni, potem ko so ostali tudi brez naslova v državnem prvenstvu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!