Po Velenju za lovoriko še v Kopru

Odbojka 23. Jan 202412:50 0 komentarjev
ACH Volley
Foto: Kolektiff

Finale letošnje sezone odbojkarskega pokala Slovenije bo gostil Koper. Najuspešnejše slovenske ekipe v tem tekmovanju v sezoni 2023/24 se bodo v boj za pokalno lovoriko podale 24. marca v Areni Bonifika, kjer se bosta odvijala finalna obračuna za ženske in moške, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

V moški konkurenci se je v lov na pokalno lovoriko podalo 39 ekip, trije krogi so že bili odigrani, 6. in 7. februarja pa bodo na sporedu dvoboji osmine finala. Pri ženskah je začelo 42 ekip, 20. in 21. februarja bodo obračuni osmine finala.

“Skupaj s koprskimi organizatorji bomo naredili vse potrebno za še en odmeven odbojkarski dogodek. Odbojka je na Primorskem izjemno priljubljena in prepričani smo, da je Arena Bonifika prava izbira, da gosti letošnji finalni srečanji,” je dejal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

“Pripeljati odbojko na taki ravni v Koper je zagotovo velika promocija, ne samo za moško, ampak tudi žensko odbojko. Že dolgo smo si želeli, da bi našli način, kako neko tekmovanje pripeljati v Koper. Zdaj nam je to uspelo. Res sem hvaležen vsem, da finale pokala lahko organiziramo pri nas,” pa je med drugim dejal predsednik koprskega kluba in nekdanji slovenski odbojkar Jasmin Čuturić.

Finale le lani gostilo Velenje, dogodek v Rdeči dvorani pa se je prvič odvijal po novem formatu, ki namesto zaključnega turnirja najboljših štirih ekip v obeh konkurencah prinaša le finalni tekmi. V sezoni 2022/23 so naslov poklanih zmagovalcev osvojili odbojkarji ACH Volleyja in odbojkarice Nove KBM Branik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!